Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha elmegyek babatáppénzre,...

Ha elmegyek babatáppénzre, 1-2 évig otthon vagyok, vesznek fel addig mást a helyemre, utána vissza vesznek még, vagy már nem fogok kelleni, mert van más helyettem?

Figyelt kérdés

Szülési szabadságra meg utána csed, gyed, pici két éves koráig otthon lennék. Addig nyilván kell helyettem más, vesznek fel valakit.

De amikor visszamennék, nem fognak elküldeni, mert már van más helyettem? Nem hiszem, hogy két év után kirúgnák az új illetőt, csak mert én visszamennék dolgozni.

ápr. 21. 14:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Egyébként nálunk ha valaki határozatlan szerződéssel van, iszonyat nehéz megválni tőle akkor is, ha problémák vannak vele. Nálunk nincs leépítés és társai. Nem tudom máshol hogy megy. De a férjeméknél is így van, inkább közös felmondásra próbálják rábeszélni a problémás dolgozót. Nem olyan egyszerű ám kirúgni valakit..10# voltam
ápr. 21. 21:46
 12/12 anonim ***** válasza:
23%

Munkahely függő a hozzáállás. Valahol alapból határozott időre vesznek fel a kismama helyére valakit, de valljuk be jobb helyeken nehéz 2-3 éves határozott időre értelmes embert találni. Így előfordulhat, hogy határozatlan időre veszik fel a helyettest és majd ajánlanak neki mást, ha a kismama visszatér.

A gebasz akkor üt be, ha jobban végzi a helyettes a munkáját, mint a kismama, mert ilyenkor igény lehet arra, hogy inkább ő maradjon. A kismamának kell ajánlaniuk valami mást, amikor visszatérne, minimum a régi fizetésével (ha azóta volt béremelés, az átlagos mértékkel korrigálni kell). Vagy kitehetik, de annak komoly feltételei vannak, amit a munkáltatók 90%-a nem vállal fel. (Pl. busás végkielégítés.) Néhányan bepróbálkoznak a közös megegyezéssel, de erre élből mutass be... Legyél tisztában addigra a jogaiddal!

Szóval sajnos hatalmas lutri, munkáltató függő, hogy a te sorsoddal mi lesz. ELVILEG vissza KELL venniük, gyakorlatilag meg tudják úgy kavarni a szálakat, hogy ne akarj maradni.

Egyébként várandósan és a munkába való visszatérésedig (gyerek 3 éves koráig) nem rúghatnak ki hivatalosan.

ápr. 28. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!