Csed igénylőlap kitöltésében segít nekem valaki?
A 4-es pontban ugye kéri a gyerek adatait, aki után igényelni szeretném. Itt 2 gyereknek van hely.
Utána a 7-es pontban azt kérdezi, hogy a 4-es pontban beirt gyerek(ek) után kapok-e valami ellátást.
Van egy 2,5 éves kislányom, aki után gyes-t kapok, akkor őt be kell írnom a 4-es ponthoz és a 7-hez is és bejelolni a gyes-t, ugye?
Valamint az ellátást megállapító szerv neve és címe az a munkahelyem, ha ő a kifizetőhely?
Illetve a gyes a nagylányra októberben fog lejarni, a csed lejárta után. Így a gyed igénylőn ugyanúgy jelölnom kell, hogy utána kapom a gyest, ugye?
Lehet, hogy hulyulok, a nagylányomnal gondtalanul sikerült ezeket kitoltenem.
Remélem érthetőek a kérdések és köszönöm a segítséget.
Ahogy nézem a 7-eshez a te adataid mennek.
Mivel a 7.1-nél az a kérdés, hogy részesült-e ellátásban a 4. pontban a gyerek(ek) után valaki?
és 7.2 - igen/nem
7.3 ha igen, akkor az ellátásban részesült személy adatai, aki te vagy.
Es a 4-es pontba csak az ujszulott adatai mennek.
8.1-től meg a nagylány adatai
A GYES-t a MÁK adja én úgy tudom. Mármint a CsED,GYED nekem is a cégemtől jött(kifizető hely nekem is), de a Gyest már a MÁK-nál igényeltem és onnan kaptam.
A 4-es pontban aki után igényelni szeretnéd a CSED-et csak őt írd be.
7-eshez pedig írnám a GYEST.
Vagy ha a CSED-re gondoltál, akkor igen a cégedet írd a kifizetőhelynek. Bocsánat, most kicsit már én is belezavarodtam a kérdésbe.
Sziasztok, köszönöm a válaszokat.
Csak segitsegkepp ha valaki szintén tompa és hirtelen nehéz felfogású lenne, mint én, annak leírom, hogy a 7-es pontban nem a gyereken és az ellátáson van a hangsúly, hanem azon, hogy MÁS részesul e valamilyen ellátásban (pl ha apuka kapja/kapta a gyed-et). Ugyanez a 8-as pontban is. Tehát ha anyuka kapott mindent (csed, gyed, gyes), akkor oda semmit nem kell írni.
Kedves kérdező köszönöm, hogy leírtad a választ :) én sem tudtam, ezek szerint a 11.pontot is üresen kell hagynom?
11.pont vagyis A szülők egybehangzó nyilatkozata ellátásból történő levonáshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!