Babát várok. Egy hónapja kezdtem el dolgozni a munkahelyemen , előtte nem dolgoztam , és elég sokszor barna folyasom van .Progeszteron pótlassal veszélyeztetett vagyok.elmehetek táppénzre?
Szerintem ez azért nem feltétlenül ilyen éles helyzet, én pl. továbbra is azt mondom, hogy az orvos javaslata alapján cselekednék. Ha az orvos nem mondja, hogy mindenképpen otthoni környezetben, pihenésre van utalva a kérdező, akkor jó eséllyel nem azért fog elmenni az a baba, ha elmegy, mert a kérdező mondjuk egy irodai székben ült a kanapéjuk helyett.
Nem mellesleg szerintem ha egy nő hallgat a testére, akkor tökéletesen érzi, hogy munkára képes állapotban van-e, vagy sem. Ha úgy megyek haza, hogy húzódik, görcsöl a hasam, leszakad a derekam, alig élek és állva elalszom, akkor nincs kérdés. Ha ugyanolyan érzéseim vannak egy munkanap végén, mint mondjuk egy hétvégi, pihenős nap után, akkor megint nincs kérdés.
Azonban a mai világban cseppet sem elhanyagolható az anyagiak kérdésköre sajnos és ez nem feltétlenül vagy-vagy helyzet (vagy baba, vagy pénz), tehát gondolkozni kell, tájékozódni, tervezni és dönteni, de akkor már legalább képben lesz a kérdező a következményekkel, szóval nagyon jól teszi, hogy tájékozódik, a döntés és a felelősség viszont mindenképpen az övé, ez tény.
22# Igen,csak ha elmegy a pici, és utána évekig nem esel teherbe újra valami miatt nem fog vigasztalni,hogy de legalább a munka megmaradt. :( Amúgy én is ezt mondtam,hogy érzem a testem jelzéseit és pihenek amikor kell. Emeltem,hajoltam, pakoltam, pörögtem. Éreztem,hogy semmi baj. Nem feszült nem görcsölt,az egyik ilyennél öntött el a vér. Olyan helyen lett hematóma,hogy a wcig mehettem heteken át és mivel nagyon rossz helyen volt aggódhattam. Meg is kaptam akkor és jogosan,hogy miért kell terhesen ennyire pörögni. Ugyanazt csináltam,mint a terhesség előtt, semmi többet. De ha elment volna,akkor bizony nagyon lelkiismeretem lett volna, bár nyilván,hogy nálam mindennél fontosabb volt mindkettő. Egyébként amíg ürült is, vérzett, simán mozogtam volna és pörögtem volna. Ennyire nincs jelzés sokaknál a testének.
Viszont orvossal kellene erről tényleg kérdező. Ha ő azt mondja,hogy pihenned kell ezzel vagy lát valamit, akkor mérlegelned kell. De ő lát téged, ő tudja mekkora a gond.
22# Igazad van, viszont én alapból azt mondom, hogy egy várandós nő semmilyen körülmények között, ne pörögjön, emeljen, hajoljon és pakoljon, ez egyértelműen nem az az időszak, pláne nem az első trimeszterben. :) Ha pedig már ismert probléma van és orvos javasol szigorú pihenést, az egyáltalán nem kérdéses kategória részemről. Ilyen formában nekem is lelkiismeretfurdalásom lenne valószínű életem végéig.
Ha az ésszerű kereteket betartjuk, nem erőltetjük meg magunkat és nincs ismert probléma, illetve a testem sem jelez, hogy sok lesz, akkor viszont teljesen felesleges táppénzre és ágynyugalomra ítélni magunkat hetekre/hónapokra, pláne ha mondjuk egy olyan irodai munkáról beszélünk, ahol a legnagyobb mozgással járó tevékenység az, hogy reggel bemegyek dolgozni, délután meg hazajövök.
Ha veszélyes anyagokkal, cipekedéssel, pakolással járó munkája van a kérdezőnek, az megint egy külön kezelendő probléma, ahol már alapból azonnal be kéne jelenteni a várandósságot és kötelesek más lehetőséget biztosítani, vagy ha nem, akkor állásidő... De mivel próbaidős, esélyesebb hogy szimplán csak kirúgják. Na itt már felmerül a kérdés, hogy megéri-e a kockázatot az időhúzás és a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!