Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hány hetesen mentél szülési...

Hány hetesen mentél szülési szabadságra? Miért akkor?

Figyelt kérdés
Van, aki addig ott dolgozik, amíg kb meg nem szül, én azt tervezem, hogy amint lehet, megyek is :D
2024. jan. 11. 08:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

Szinte napra pontosan a kiírt dátum előtt mentem táppénzre.

Nem volt fizkai panaszom, de már a munkahelyem is küldött, mert veszélyeztetett terhes voltam (semmi extra, leginkább csak a korom és a tünetmentes alapbetegségek miatt), nem akartak már semmi nehezet rám bízni.

Nekem meg igazából mindegy volt a 100%-os táppénz miatt, szóval hallgattam rájuk, így mindenkinek jó volt :)

3 héttel jött hamarabb a fiam, így legalább nyugodt voltam, hogy nem amiatt, mert túlhajtottam magam.

2024. jan. 11. 08:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok, pont a lényeg maradt ki:

kiírt dátum előtt 3 hónappal 😀

2024. jan. 11. 08:56
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
12. hetesen. Nem lehetett megoldani, hogy ne kelljen nehezet emelnem, amitől görcsölt a hasam, ill nagyon sokat hánytam.
2024. jan. 11. 09:20
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
Nov 25-re voltam kiírva, okt 31-ig dolgoztam. Vállalkozó vagyok, így érte meg a járulék miatt.
2024. jan. 11. 09:21
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
25 hétig dolgoztam. Utána sajnos nem hosszabbították meg a szerződésem még két hónapra pedig év végéig dolgozni szerettem volna, sőt arról volt szó hogy január 9ig maradhatok. De nem.
2024. jan. 11. 10:37
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ahogy járt a csed, mentem. 28 nappal a kiírt dátum előtt.

Táppénzt nem szerettem volna és dolgoztam is 36 hetes koromig.

2024. jan. 11. 10:39
 17/18 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Szülési szabadságra csak legkorábban a várható születés előtt 4 héttel mehetsz. Én 3 héttel a várható születés előtt vettem ki a szülési szabadságot.
2024. jan. 11. 13:39
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
És a kiírás előtt két héttel mentem el hivatalosan szülési szabadságra, de előtte egy hetet "rendes" szabadságon voltam (ennyim volt még bent). A két hét azért volt ennyi, mert így tudtak felvenni valakit a helyemre. Szerettem bejárni dolgozni, nem bírtam volna a tartós otthonlétet, de ha nem szerettem volna a munkám, hamarabb lelépek ;) az előzmények miatt úgyis veszélyeztetett voltam, az orvos kiírt volna táppénzre (szül. szab. csak max. 4 héttel a kiírt időpont előtt van).
2024. jan. 11. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!