Hány hetesen mentél szülési szabadságra? Miért akkor?
Figyelt kérdés
Van, aki addig ott dolgozik, amíg kb meg nem szül, én azt tervezem, hogy amint lehet, megyek is :D2024. jan. 11. 08:04
11/18 anonim válasza:
Szinte napra pontosan a kiírt dátum előtt mentem táppénzre.
Nem volt fizkai panaszom, de már a munkahelyem is küldött, mert veszélyeztetett terhes voltam (semmi extra, leginkább csak a korom és a tünetmentes alapbetegségek miatt), nem akartak már semmi nehezet rám bízni.
Nekem meg igazából mindegy volt a 100%-os táppénz miatt, szóval hallgattam rájuk, így mindenkinek jó volt :)
3 héttel jött hamarabb a fiam, így legalább nyugodt voltam, hogy nem amiatt, mert túlhajtottam magam.
12/18 anonim válasza:
11-es vagyok, pont a lényeg maradt ki:
kiírt dátum előtt 3 hónappal 😀
13/18 anonim válasza:
12. hetesen. Nem lehetett megoldani, hogy ne kelljen nehezet emelnem, amitől görcsölt a hasam, ill nagyon sokat hánytam.
14/18 anonim válasza:
Nov 25-re voltam kiírva, okt 31-ig dolgoztam. Vállalkozó vagyok, így érte meg a járulék miatt.
15/18 anonim válasza:
25 hétig dolgoztam. Utána sajnos nem hosszabbították meg a szerződésem még két hónapra pedig év végéig dolgozni szerettem volna, sőt arról volt szó hogy január 9ig maradhatok. De nem.
16/18 anonim válasza:
Én ahogy járt a csed, mentem. 28 nappal a kiírt dátum előtt.
Táppénzt nem szerettem volna és dolgoztam is 36 hetes koromig.
17/18 Bogica0616 válasza:
Szülési szabadságra csak legkorábban a várható születés előtt 4 héttel mehetsz. Én 3 héttel a várható születés előtt vettem ki a szülési szabadságot.
18/18 anonim válasza:
És a kiírás előtt két héttel mentem el hivatalosan szülési szabadságra, de előtte egy hetet "rendes" szabadságon voltam (ennyim volt még bent). A két hét azért volt ennyi, mert így tudtak felvenni valakit a helyemre. Szerettem bejárni dolgozni, nem bírtam volna a tartós otthonlétet, de ha nem szerettem volna a munkám, hamarabb lelépek ;) az előzmények miatt úgyis veszélyeztetett voltam, az orvos kiírt volna táppénzre (szül. szab. csak max. 4 héttel a kiírt időpont előtt van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!