Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha kapom a gyest 10 éves...

Ha kapom a gyest 10 éves koráig a sérült gyermekemre,akkor?

Figyelt kérdés

Az beleszámít a nyugdíjba? Abból is vonnak nyugdíjjárulékot?

Dolgozok amúgy. Csak érdekelne, hogy a munkabérből is vonnak,meg a gyesből is? Ha nem dolgoznék,vonnák a gyesből? Akkor csak a TB-t kellene fizetnem magam után?

2023. dec. 31. 11:47
1 2 3
 11/23 babyboom567 ***** válasza:
Beadod a gyod igénylést,elbírálják,ha megkapod felmondasz,rendbe teszed az egészséged és keresel valami 4 órás gyógyped-asszisztens állást.És ha közben találsz egy neked való 8 órás állást, ami többet is fizet mint a gyod(ami nettó240ezer),akkor visszamondod a gyodot és elvállalod.Ha nem olyan súlyos a gyereked, akkor lehet,hogy nem is véglegesre adják meg hanem x évre,hisz valamennyit javulhat az állapota.Ne legyél mártír, ha megítélik fogadd el, ettől nem vagy ingyenélő,ezerszer több meló van egy autista gyerekkel mint egy neurotipikussal.
2023. dec. 31. 18:14
 12/23 A kérdező kommentje:

Eleve én úgy tudom,hogy ha kapnám a gyod-ot,napközis oktatásban nem is vehetne részt a gyermekem. Márpedig ha ebéd után elhoznám (amit meg se engedne az igazgató), sok órából kimaradna. Egész napos oktatás van az iskolájában az elsősöknek.

Nagyon-nagyon nehéz volt ebbe az iskolába bejuttatni, a Szakszolgálat többször keresztbe akart tenni. Több hónap volt,mirw sikerült.

Ezt semmiképp nem adnám fel. A lányomnak ideális ez az iskola, mivel ott minimálisan jön ki az,hogy ő autista, nagyjából normálisként kezelik. A gyerekek is befogadták,és ő is nyitott a többiekre.

A 2023-as év legjobb történése volt,hogy oda felvették. 7:45-15:45-ig ott van.

2023. dec. 31. 18:31
 13/23 babyboom567 ***** válasza:
Napköziben nem lehet, iskolaotthonos oktatás meg kötelező(a tiétek is ilyen,ha egész nap vannak órák),nézz utána.
2023. dec. 31. 18:58
 14/23 anonim ***** válasza:
Így van, ahogy az utolsó mondja. A kötelező tanórákon részt kell vennie. Ha az 16-ig tarr, akkor addig.
2023. dec. 31. 19:11
 15/23 A kérdező kommentje:

Én tudom,hogy iskolaotthonos oktatás van náluk.

De nem ez a cél,hogy ne dolgozzak. Az a cél,hogy normális munkahelyem legyen.

8-16-ig,és ne roppanjak bele.

Bár lesz 1-2 komolyabb kivizsgálásom januárban...Ha valamelyik pozitív lesz,úgyis megváltoznak a dolgok hamarosan...

(Van egy kétes rákszűrésem és szklerózis multiplexre vizsgálnak egy ideje,januárban lesz a kontroll MR vizsgálatom.) Szóval meglátjuk...

Köszönöm a válaszokat! Át kell itt sokmindent gondolni,és utána is kell néznem pár dolognak. Remélem, sikerül találni megoldást.

Boldog(abb) új évet mindenkinek! 🙂

2023. dec. 31. 19:11
 16/23 anonim ***** válasza:

"Beadod a gyod igénylést,elbírálják,ha megkapod felmondasz"

Ez nem így működik. Be sem adhatja, ha 4 óránál többen dolgozik. Alap feltétel az igénylésnél.

Nekem is autistám van, én se vagyok jogosult. Szerencsére, mert ez azt jelenti, hogy jól integrálható, nem lóg ki nagyon.

Picurboszi, ne írd be a diplomát a jelentkezésbe. Nem vagy köteles feltüntetni minden végzettséged.

2023. dec. 31. 19:24
 17/23 A kérdező kommentje:

....be vagyok sorolva kategóriába,mivel tanítottam több évet. Azonnal kiírja a KIR, hogy ped1.

Nem lehet letagadni. Max visszaviszem a főiskolára 🤣

2023. dec. 31. 19:27
 18/23 A kérdező kommentje:
Gondoltam már rá. Tudod,hany állásom ugrott miatta? Nagyon sok.
2023. dec. 31. 19:27
 19/23 anonim ***** válasza:
Magánszférában "nem írja ki".
2023. dec. 31. 19:28
 20/23 A kérdező kommentje:
Itt Nyíregyházán nem nagyon van magánszféra. Mint írtam, ez nem Budapest...sajnos.
2023. dec. 31. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!