Ha az apa veszi igénybe a Gyed-et, akkor az anyának megszűnik a TB és nyugdíjjárulék finanszírozás?
Nálunk ez pont most volt porondon. Ha a munkáltató fizetés nélküli szabira tesz ki és mellé tesz egy papírt hogy a gyerekkel vagy otthon akkor elméletileg ugyan úgy van tb.
2 könyvelő is ezt mondta.
De majd 2 hóbap múlva kiderül.
Lemaradt hogy en vagyok a nö!
3as
3!
Könyvelő, bérszámfejtő vagyok. Ilyen nincs.
Ha fizetetlenen vagy, és nincs mellette más ellátásod, akkor a tb járulékot fizetheted magadnak mindenképp.
3, mégis miből lenne tb-d tündérbogár? A tb-t VONJÁK! Ha nincs miből vonni, mert átadtad apukának, nincs tb-d, fizetheted magad után az egészségügyi szolgáltatási díjat és a nyugdíjhoz se ketyeg az időd.
Ehhez nem kell könyvelőnek lenni, hogy tudd. A könyvelői ismerőseid vagy úgy magyaráztak neked, hogy félreértetted, vagy nem értenek hozzá. Gyanítom inkább az első, ilyen hülye nem lehet könyvelő.
(Egy közgazdász végzettségű könyvelő.)
Köszönöm a hasznos válaszokat, tehát ha én megyek gyedre, akkor fizetni kell a feleségem tb-jét mindenképp.
Meg akkor gondolom nyugdíjjárulékot is kellene, különben az se ketyeg. Azért fontosak a kérdések, mert nekem kb a maximum gyed járna, a feleségemnek meg kb nyolcvanezer. Nagyon nem mindegy.
A nyugdíjjárulékot nem tudod magadtól fizetni, ameddig te vagy gyeden az az idő nyugdíj szempontjából mindenképp kiesik a feleségednek.
És ami még fontos, hogy a biztosítási jogviszonya is megszűnik. Az hogy fizeti a tb-t maga után az csak annyi, hogy eü ellátásra jogosult lesz, de attól még nem lesz biztosítási jogviszonya, ami bizonyos helyzetekben problémát jelenthet.
(És ha szeretnétek viszonylag kis korkülömbséggel gyereket a következő gyereknél nem lesz jogosult csed-re csak gyesre az első 168 napban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!