Nyugdíjjárulékból lehet érvényesíteni a családi adókedvezményt?
Ebben az esetben nem érvényesítheted. Akkor lehet, ha az szja -n felül marad még adókedvezmény. Általában 3 vagy több gyereknél szokott előfordulni, hogy több a kedvezmény mértéke, mint a megállapított adó, ezért a járulékból is érvényesíthető.
Te nem fizettél adót, nincs miből érvényesíteni.
Köszönöm mindenkinek, minden világos már.
Illetve akkor most felmerül még a kérdés, hogy mivel 30 év alatti vagyok, és várandós, így idén szja mentes vagyok. (Pont idén töltöm a 30-at majd szülés után).
Tehát idén sem tudom érvényesíteni a családi adókedvezményt, mert hogy nem is fizetek szja-t a táppénzből(amin jelenleg vagyok), és majd a csedből. De akkor a nyugdíjjárulékból akkor mégis csak tudom? Így hogy van már idén adóköteles jövedelmem, de az szja-ból nem tudom, mert szja mentes vagyok?
Bocsi, nem vagyok filléreskedő, de ha van rá lehetőség, akkor nem hagyom az államnál azt a pár tízezer forintot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!