Közölheti a felmondást a munkáltató várandósság,csed, gyed vagy gyes alatt?
Egy jogi csoportban tag vagyok, ahol vita alakult ki a kommentek között.
Az alap kérdés az volt, hogy ki rúghatják-e nőt várandósság, csed, gyed, gyes alatt?
Egy hölgy azt írta: közölheti a felmondást, ami a tp/szülési szabadság/fizetés nélküli szabadság lejártát követően lép életbe.
Most megijedtem mert épp 9-es kóddal vagyok itthon.
Valóban közölheti a felmondást, ami akkor lép életbe hogy ha lejártak a fent nevezett dolgok?
Mert ez ugye azt jelenti, hogy nem kötelesek vissza venni később. Én úgy tudtam, hogy kötelező az anyát vissza venni maximum ha nincs megfelelő munka, akkor lesz felmondás.
Mások azt írták hogy fel sem mondhat várandósság, csed, gyed, gyes alatt, illetve nem is közölheti.
Most mi az igaz? 😅
Köszönöm!
"Tavaly óta a táppénzen lévőket és a terheseket is bármikor ki lehet rúgni."
Valamit nagyon félreérthettél a TV műsorban. A törvényben ilyet nem találsz. Még jó, hogy a munkáltatók többsége nem a TV-ben elhangzott információk alapján végzik a munkájukat, hanem a jogszabályt figyelembe véve. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!