Autista gyerkőc után milyen feltételekkel jár a GYOD?
Lányom pont 8, autista, nem jár a gyod.
Nem tudja kitörölni a fenekét, de próbálkozik. Nem jár pont. Nem tud fogat mosni, de próbálkozik. Nem jár pont. Nem közlekedik önállóan, de nem jár pont, mert a korosztályától se elvárt. 70 méterre lakunk az iskolától, egy nem lámpás (kanyarodósáv) zebrán és egy 4 sávos lámpás zebrán kellene átkelnie. Nem képes rá. Biciklizni nem tud.
Ha nem teszed elé az ételt, éhenhal. Konkrétan az éhséget se jelzi. Nem kap pontot, mert próbálkozik a kenyérkenéssel is.
Egyébként örülök is, hogy nem jár, mert ezek szerint ez mind nem gáz. És folyamatosan fejlődik is. Mindent el fog érni, ahogy eddig is, mert nem írjuk le.
De ő nem tanakos. És a 8/a-ra is max 2 pontot kapna.
11es, nem lehet, hogy rosszul adtad elő? Konkrétan csak azokat kérdezik meg, amik oda vannak írva. Ha te tisztában vagy vele, nem képes rá(a próbálkozás nem képesség!), akkor azt mondjad már, ne töltelékinfókat, amiben jobbnak akarod beállítani, mert nem akarod leírni.. A gyod nem végleges, hanem átmeneti dolog, teljesen normális, ha addig jár, amíg nem önálló, aztán ha javul, akkor már nem jár! Ezt nem hosszú időre állapítják meg, mi pl két évre kaptuk. Rohadtnagy szívás volt 2 éve, kirakták a sokadig suliból, egymibe akarták berakni, megharapta a tanárokat is, nagyon szenvedett szerencsétlen gyerek, teljesen ellehetetlenítve az én életemet is. Persze már nem ez van, folyamatos javul a dolog, persze így sokkal jobban szívás, mint kellene, de azért na.. Ne szépítsed, nem azt kérdezik. Én örülök neki, hogy jár, egy lakás ára elment arra, hogy már bölcsiből is kitették a viselkedése miatt és nem akartam elismerni, hogy gond van. Legalábbis szépítettem magamnak is, hogy nem súlyos, de ha már nem tudod intézménybe járatni csak 4 órában, és otthon is ki kell szolgálni és 100x annyit adsz bele, mint egy átlagos szülő és rámész idegileg, anyagilag, akkor igenis súlyos gond van.
Még egyszer hívd ki a nőt és ne szépítsd a gyereked képességeit, ez nem sulis felvételi.. Az enyém már 5 évesen vajazott, amikor jó napja volt, miért ne tette volna, esze van hozzá, keze van hozzá, felfogja a folyamatot és képes lenne kivitelezni is, ha pszichésen stabil lenne hozzá. Ez egy PSZICHÉS másság csillagok együttállása kell hozzá, hogy ugyanúgy tudjon teljesíteni több alkalommal, attól, hogy egyszer képes rá még nem képes rá többször, tehát nem önálló. Nekünk nem meghatározott pervazív fejlődési zavar kódunk volt, a nő aki kijött azt se tudta, hogy ez autizmus kód, mert sima ápoló és csak az tűnik fel neki, ha tolókocsiban van az ember vagy folyik a nyál a szájából.. Ez nem olyan, ezt kell vele megértetni, az a szakértő nem valódi szakértő! Ha te is megérted(tudom, hogy igazából érted, hisz lejön abból, amit írsz, csak nem akarod bizonygatni, nekem is nehezen ment az elején..), akkor ezt tudod elmondani, és akkor bizony jár pont, mert meg fogja érteni. Én mondanám neki, hogy tessék nézze meg, hogy önálló-e, és odaraknám a rizzsel a húst a tányérra, majd megnézném, ahogy küzd vele, hogy nyugtatgassa..:) Teljesen normális, ha csak átmenetileg kapja, ez nem azt jelenti, hogy később nem lesz javulás, azt jelenti, hogy jelenleg nagyon sok segítséget igényel. Szerintem nektek is járna. Gondolom hajatmosni sem tud, nem tudja begumizni, az enyém harisnyát nem tud felvenni, télen le kell vetkőztetnem, ha wcre megy mert nincs türelme levenni és nem pisil pulcsiban, hajpántban, szoknyában, kabátban meg pláne. Aztán mi van még.. Ma túl közel ment egy mankós emberhez, aki majdnem ráesett a mozgólépcsőn, megint nem figyeltem eléggé. 5 apró kocka krumplit evett, mert az egyik "túl barna volt", ami csak kifogás volt, mert igazából nehezére esett a törtkrumplit felszúrni és mikor felszúrtam érdekes már nem volt túl barna..
Nektek is járna, ne kicsinyelld le a munkát, amit beleraksz, nem lesz tőle kevesebb a gyereked. A két zebra mondjuk elég gáz, nálunk csak egy van, oda nem engedném egyedül, főút.. Az enyém is ha jelezne naponta csak egyszer enne, és akkor is a pár kedvence közül egyet, hiánybetegségben halna meg, ha nem etetném néha, érdekes, hogy akkor sokkal többfajta ételt megkóstol, aztán van, hogy beilleszti a "közepes" ételek kategóriába és legközelebb minimális eséllyel megeszi magától.
De ma pl 7 osztálytársa pacsizott le vele és pár mondta, hogy jó hogy játszottak és kellemes szünetet, utána találkoznak. Normál általános normál osztálya. Szóval van ám pozitív is a napban. Kedvelik és be tud illeszkedni úgy, hogy a stresszszintje-diszkomfortérzete minimumon van tartva, minden apróságra figyelve, előre jelezve neki. Pl ma reggel tudtam, hogy kirándulni mennek, és előre megbeszéltem vele, hogyan keressen párt, melyik osztálytársa kit választhat és kit érdemes megkérdezni megmondtam mikor tegye meg ilyenek. Enélkül lehet nem lett volna párja és kiabált volna mérgében, ha olyannal kerül össze, akihez nem akar hozzáérni, és akkor a lavina hozta volna magával a többi "bogarát" öltözködésben, közlekedésben, étkezésben, konfliktusoknál..
Namindegy, JÁR nektek. Megérdemled! Nem végleges! A szakértő nem szakértő, meg kell győzni! Tessék utána menni, a lelked kiteszed érte, megérdemled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!