Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tisztességes az, hogy nem...

Tisztességes az, hogy nem kapok fizetésemelést miután visszatértem?

Figyelt kérdés

Szeptember elején jöttem vissza dolgozni. Amíg nem dolgoztam, nem volt fizetés emelés, így hiába kértem, nem kaptam korrekciót a béremre. (1,5 éves a kislányom és a terhességem végéig dolgoztam szinte.)

Beharangozták, hogy jön a fizetésemelés novembertől, azonban tájékoztattak, hogy aki az elmúlt évben nem volt aktív dolgozó legalább 6 hónapon keresztül, az nem kap. Én nem voltam, ellenben az én fizetésem ugyanúgy elinflálódott a francba, mint a többieké, szóval nem tartom fairnek, sem etikusnak. Baromi rossz érzés van bennem emiatt, így bár nyilvánvalóan megteheti a munkáltató érdekelne, hogy ti hogyan viszonyulnátok ehhez?

2023. okt. 12. 22:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%

"Ha ezt tudom, akkor maradok otthon a hátsómon még két hónapig és fizetés emelés után jövök vissza, amikor már kénytelenek korrigálni, de nem szóltak volna ugye..."

Ezt itt neme rtem. Ha két hónap múlva jarna az emelés, akkor két hónap múlva meg kell kapnod.

2023. okt. 13. 07:42
 12/17 anonim ***** válasza:
25%

A fizetésemelés és a bérkorrekció két különböző dolog!

Páran összekeverik.

A bérkorrekció azt jelenti, hogy 2 évvel később is ugyanannyi kenyeret tudj megvenni, mint 2 évvel ezelőtt.

A fizetésemelés azt jelenti, hogy most már 2 kenyérrel többet meg tudsz venni, mint eddig.

A kérdező azt szeretné, hogy ne keressen kevesebbet, mint másfél évvel ezelőtt. Becsapós, ha csak a pénz összegét nézzük, de a mai viágban sajnos már nem az összeg számít, hanem a kereset reálértéke, a pénz vásárlóereje.

Hány kiló kenyeret tud megvenni.

2 évvel ezelőtt 15 kiló kenyeret tudott venni, de most csak 10-et.

A kérdező csak azt szeretné, hogy most is 15 kiló kenyeret tudjon venni, azaz ugyanannyit keressen, mint korábban.

2023. okt. 13. 11:30
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Így fair és igazságos.

Azokat "jutalmazzák" akik az elmúlt időszakban vitték a hátukon a céget.

2023. okt. 13. 12:34
 14/17 A kérdező kommentje:

11# Fizetés emelés november 1-től van. A GYED-ről visszatérők meg kell hogy kapják a távolellétikben adott átlagos béremelés mértékét. Én ettől estem el azzal, hogy szeptember 1-től jöttem vissza dolgozni és nem mondjuk november 2-től.

Mindegy, sokkal okosabb nem lettem, továbbra sem tartom korrektnek a korábbi hozzászólásom alapján, de ez van.

2023. okt. 13. 16:29
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

" A GYED-ről visszatérők meg kell hogy kapják a távolellétikben adott átlagos béremelés mértékét. "

Amennyiben minden dolgozónak emelnek. Ha csak azoknak, akik az elmúlt 6 hónapban aktívan dolgoztak, akkor ez már nem érvényes. Ha mindenkinek emelnek, akkor meg te is megkapod így is

2023. okt. 13. 16:44
 16/17 A kérdező kommentje:
Na ezt a részletet nem tudom, de ez egy kiskapu lenne a munkáltatóknak, így egy visszatérőnek sem kéne soha megadni az addigi átlag béremelést, ami szintén nem fair. Rákérdezek egy munkaügyesnél, mert ez lehetne tárgyalási alap, ha jogos felvetés lenne, köszi.
2023. okt. 13. 16:53
 17/17 anonim ***** válasza:
32%
A fizetes emelés azért van mert infláció van. Az a nő, aki anyaságin van is megérdemelné azt a pénzt , hiszen neki is drágább lett a vaj és a többi dolog. Ezért szerintem nagyon gané húzás, ha neked nem ad ! Nálunk Szlovákiában erre törvény van.
2023. okt. 13. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!