Tisztességes az, hogy nem kapok fizetésemelést miután visszatértem?
Szeptember elején jöttem vissza dolgozni. Amíg nem dolgoztam, nem volt fizetés emelés, így hiába kértem, nem kaptam korrekciót a béremre. (1,5 éves a kislányom és a terhességem végéig dolgoztam szinte.)
Beharangozták, hogy jön a fizetésemelés novembertől, azonban tájékoztattak, hogy aki az elmúlt évben nem volt aktív dolgozó legalább 6 hónapon keresztül, az nem kap. Én nem voltam, ellenben az én fizetésem ugyanúgy elinflálódott a francba, mint a többieké, szóval nem tartom fairnek, sem etikusnak. Baromi rossz érzés van bennem emiatt, így bár nyilvánvalóan megteheti a munkáltató érdekelne, hogy ti hogyan viszonyulnátok ehhez?
Nem tisztességes, én nem is dolgoznék ott jó szívvel tovább. Nincs lehetőséged váltani?
Én is most mentem vissza dolgozni 2 év után, és nekem több, mint 20%-al emelték meg a fizum egy szó nélkül, szerintem mindenhol ez lenne a normális ilyen gazdasági környezetben.
5!
Ha minden munkavallalonak emelnek adott munkahelyen, akkor a visszatero munkavallalonak is kötelező emelniuk.
Kedves Bogica!
Nyilván nem tűnt fel, hogy a kommentem az 5. valaszadonak szólt.
"5!
Ha minden munkavallalonak emelnek adott munkahelyen, akkor a visszatero munkavallalonak is kötelező emelniuk.
O pedig az előtte írónak írta erre:
"Én közvetett módon tudtam róla, hogy emeltek mindenkinek, de mikor visszamentem dolgozni, senki sem kezdte el az én fizetésem korrekcióját. Én szóltam a megfelelő embereknek, hogy indítsák el. Megtették, de ha nem járok utána, máig se léptek volna."
Ha a távollétem alatt volt fizetés emelés, akkor az átlagos mértékkel az enyémet is emelni kell, ezzel tisztában vagyok. Ezért kértem korrekciót és erre volt az elutasítás a válasz, mivel másnak sem volt fizetés emelés, ez rendben.
Egyébként ez egy részmunkaidős állás, ahova konkrétan visszakönyörögtek GYED-ről, mert nincs elég szakmai munkaerő. Még az is szóba került, hogy teljes állásban jöjjek legalább addig, amíg a rendes teljes munkaidős állásomba is vissza nem megyek dolgozni. Ezért nem tartom fairnek ezt az eljárást. Ha ezt tudom, akkor maradok otthon a hátsómon még két hónapig és fizetés emelés után jövök vissza, amikor már kénytelenek korrigálni, de nem szóltak volna ugye...
Jövőhéten találkozom a vezetőmmel, akkor azért kifejezem nem tetszésem.
Egyébként 5# a szakmámban már nincs magasabb szintű papír, vagy társ szak, amit érdemes megcsinálni és nekem még nincs meg. Illetve de, phd-zhetnék, de ez a munkahelyeimet hidegen hagyná, nekem meg nem egy évembe kerülne. ;) A nyelv a munkahelyeimen nem fontos és így is beszélek kettőt, innentől kezdve nem tudom még hova küldenél... És egyébként is. Bocsássa meg a jó isten, hogy itthon mertem maradni a gyerekemmel 1,5 évet úgy, hogy előtte végig tanultam és dolgoztam az életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!