Mikor intézzem a papírokat?
A legegyszerűbb ha 4-edikén egyben viszed be a táppénzes papírral, attól még lehet az igénylés dátuma dec 3.
Ha nem kifizető hely a munkahelyed, és előbb leadod ők meg előbb beküldik véletlenül akkor a kormányhivatal úgyis vissza fogja dobni, szóval csak a saját dolgod bonyolítod meg azzal, ha előbb benyújtod.
(Azért nem lehet hivatalosan hamarabb leadni az igénylést, mivel ha november 30-án leadod,hogy dec 3-tól kéred, de megszülsz december 1-jén, akkor máris nem jó az igénylés dec 3-tól, mert dec 1-től,a baba születésének napjától kell ebben az esetben igényelned.)
(Őszintén szólva én lehet inkább záratnám vasárnap a táppénzt és igenyelném hétfőtől a CSED-et, azon az egy napon nem múlik semmi, és így tuti nem lesz belőle kavarodás.)
Én november 7től igényeltem a csedet az erre való nyomtatvanyon. Ezt az utolsó munkanapon adtam le a munkaltatomnal még októberben. Azota küldtem egy tappenzes papirt és majd küldöm a másikat, amit 6ával záratok le.🤷♀️ így be se kell már mennem.
Egyetértek a 13assal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!