Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mikor intézzem a papírokat?

Mikor intézzem a papírokat?

Figyelt kérdés
Dec. 31 a szülés időpontja, így elvileg ha jól számolom akkor dec 2. az utolsó táppénzes nap, és dec 3-al igényelhetem a CSED-et. Dec 2-3 viszont hétvége. Ha 4-én megyek be a munakhelyre, hogy intézzem az nem késő ugye? Ugyanúgy tudom 3-aval igényelni attól papíron?

2023. okt. 12. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%
De kell. 6 éve és tavaly is kérték tőlem :)
2023. okt. 13. 15:40
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen, emiatt kérdezem. Akkor mivel 2.-val záratom a tpt, es 3-tol igenyelhetem leghamarabb a CSEDet, de az hétvége lesz. Akkor a 4-e hetfo nem kesik, ha megyek a tp papirert es akkor toltom ki ott az igenylo papirt majd a munkaügyön? Most hiába adom le hamarabb a CSED papírt novemberben pl, ha ugyis kell a tp papír, nem?
2023. okt. 13. 16:15
 13/17 anonim ***** válasza:
52%
Akkor csináld ahogy akarod A csend papírt bármikor leadhatod kitöltve.Ez biztos,lévén hogy kiszámolható a -28 nap,mert van egy kiírt időpontod.Azt meg úgyse tudja a jóisten se,hogy pontosan mikor szülsz meg.A tp-t is ez alapján tudni fogják,az,hogy te a papírt mikor viszed be,hogy az alapján elszámolják a tp-det az majdnem mindegy.Ha postán küldöd,és 5 napba telik, akkor is csak addig vagy tp-n.De ne hallgass akkor rám.
2023. okt. 13. 17:51
 14/17 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb ha 4-edikén egyben viszed be a táppénzes papírral, attól még lehet az igénylés dátuma dec 3.

Ha nem kifizető hely a munkahelyed, és előbb leadod ők meg előbb beküldik véletlenül akkor a kormányhivatal úgyis vissza fogja dobni, szóval csak a saját dolgod bonyolítod meg azzal, ha előbb benyújtod.

(Azért nem lehet hivatalosan hamarabb leadni az igénylést, mivel ha november 30-án leadod,hogy dec 3-tól kéred, de megszülsz december 1-jén, akkor máris nem jó az igénylés dec 3-tól, mert dec 1-től,a baba születésének napjától kell ebben az esetben igényelned.)

(Őszintén szólva én lehet inkább záratnám vasárnap a táppénzt és igenyelném hétfőtől a CSED-et, azon az egy napon nem múlik semmi, és így tuti nem lesz belőle kavarodás.)

2023. okt. 24. 15:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Én november 7től igényeltem a csedet az erre való nyomtatvanyon. Ezt az utolsó munkanapon adtam le a munkaltatomnal még októberben. Azota küldtem egy tappenzes papirt és majd küldöm a másikat, amit 6ával záratok le.🤷‍♀️ így be se kell már mennem.

Egyetértek a 13assal.

2023. okt. 25. 07:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Tehát az igénylést előbb is simán beadhatod. Csak bejelolod, mikortól vagy jogosult a csedre vagy mikortól szeretnéd.
2023. okt. 25. 07:43
 17/17 anonim ***** válasza:
33%
14-es,28 nappal a szülés várható időpontja előtt még lehet kezdeni a csedet.Nem fog megszülni előbb.Ha mégis, akkor telefonál egyet,és kitölt egy új papírt,de ennyivel előbb nem valószínű hogy megszülne.A kormányhivatal meg semmit nem fog visszadobni,hiánypótlást kér max, akkor beküldi a tp papírt,amit amúgy is beküldene.Simán le lehet adni előbb,ha úgy az egyszerűbb.Nem véletlenül nem attól a dátumtól van amikor leadod,hanem meg kell jelölni rajta,hogy hanyadikától kéred.Ezzel az erővel mondhatnánk azt is,hogy visszamenőleg nem igényelhető,és akkor attól a naptól lehetne kérni,mikor leadod Ez hülyeség.Kitölti,leadja,küldi hozzá a tp papírt mikor megkapja.Ez így működik,erre találták ki.
2023. okt. 25. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!