Hogyan járok a legjobban?
December 31-re vagyok kiírva. Májustól tp-n vagyok. Úgy terveztük, hogy a családi adókedvezményt és a 30. év alatti anyák kedvezményét majd jövőre vesszük egybe igénybe az adóbevallásnál.
De most nem tudom, hogyan járok jobban, a CSEDet mennyivel dobná meg pluszban? Mert arra is gondoltam, hogy ahhoz már inkább mégis igénylem, ahogy utalnak havonta és akkor az előtte lévő időszakot majd egyben.
Sokminden függ attól, hogy mennyit kerestél. Ha a táppénz előtti fél évben nem volt fizetés emelésed, nem kaptál bónuszt, nem voltál betegszabadságon akkor a CSED-ed alapja kB a bruttó fizetésed lesz. Ha a bruttó fizetésed kevesebb volt, mint 499.952 Ft,akkor te a CSED-nél már a 30 év alatti anyák kedvezményével kimaxolod az érvényesíthető adókedvezményéket, azaz a családi adókedvezményt nem tudod igénybe venni. A 30 év alatti anyák kedvezménye az a fenti összeg alatt a ténylegesen megállapított bruttó CSED 15%-a.
(Fontos tisztázni, hogy ezek adó/járulék kedvezmények, nem segélyek, csak addig az összegig tudod érvényesíteni, ameddig van befizetett adód/járulékod.)
A családi adókedvezmény az fix összeg, nem függ a fizetéstől, a férjed teljesen mindegy hogy havonta vagy egyösszegben veszi igénybe ugyanannyit fog kapni. (ha első baba akkor havi nettó 10.000 Ft-ot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!