GYES lejárta után biztosítva vagyok még?
Jún. 13.án töltötte a gyermekem a 3 évet. Erre az utolsó 1 évre apa vette igénybe a GYESt neki utalták. Nekem már csak a családi pótlékot utalják. Most jutottam el oda hogy egy teljes laborvizsgálatra el tudnék menni de anyósom azt mondta direkt nem szólt de szte be kellett volna már jelentkeznem a munkaügyi központba álláskeresőnek. Nem vagyok már biztosítva tuti nincs a tb rendezve. Abban az időszakban amikor a GYED extrát kapta apa 6 hónapos kortól 2 éves korig nekem be kellett fizetnem a tbt visszamenôleg mert akkor ugye a GYES nem járt. Hol tudom megnézni hogy biztosítva vagyok vagy sem? Én úgy tudom 45 napig még igen de ki tudja változott e azóta.
Mikor jelentkezzek be a munkaügyibe? Szeptembertől tervezek dolgozni mert megy oviba a gyerekem. Illetve az önéletrajzba hova kell írni, hogy házas vagyok és van 1 gyerekem? Ezt bele kell írni amúgy? Meg azt is fel kell tüntetni hogy 3 évig GYESen vtam?
Egyes, nem lehet hogy arra gondol, hogy a férj bankszámlájára kérték, de az ő nevén volt? Vagy nem tudom, nem létezik hogy valaki azt sem tudja ki van gyesen. A gyed extra alapján gondolom, csak elmondta nekik valaki hogy a gyest nem érdemes az apának felvenni.
Ha én tévedek, akkor viszont minimum egy éve nincs biztosítva a kérdező.
Hú, ez így egy kicsit kusza! Te nem voltál 3 évig gyes-en, hiszen előbb apa volt gyed extrán, aztán meg ő volt gyes-en, ezt írtad. Neked a tb-t minden egyes hónapra be kell fizetni, amikor te "munkanélküliként" otthon voltál. Esetetekben buta dolog volt, hogy apa kapta a gyes-t, mert így csak annyit értetek el, hogy ugyanazt a "giga összeget" kaptátok és neked még a tb-d sem volt fizetve...
A nav-nál kérdezz rá, de szerintem arra az 1 évre is visszamenőleg ki kell fizetnetek és akkor leszel biztosított.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!