Hogy kell leadni a papírokat?
A 36. héttől mentem szabadságra. Kivettem néhány nap szabit és úgy voltam vele, hogy még bent hagyom a nagy részét majd szülés utánra.
Úgyhogy az utolsó 1-2-3 hétben táppénzen leszek. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor hogyan kell leadni a táppénzes papírokat?
Akkor vigye be a férjem az elsőt, amikor bekerülök a kórházba? Vagy akkor amikor a háziorvos kiír? Telefonon beszéltem csak vele, azt mondta holnap ugorjon be a férjem a papírért, ha arra jár. Meg azt, hogy szóljak neki, hogyha bekerültem a kórházba, mert akkor lezárja.
Ti hogy csináltátok?
A 7-es fél infót mond. A tp-nek valóban van maximum összege és az valóban a minimálbérhez köthető, de nem egyenlő a minimálbérrel.
"Felhívjuk a figyelmet, hogy a táppénz egy napra járó összege nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresének harmincad részét, ezért 2023-ban, a 232.000,- Ft-os minimálbér alapulvételével a táppénz napi összege nem haladhatja meg a 15.466,67,- Ft-ot."
Ez jelenleg több, mint a maximális Gyed összege.
Idézve az államkincstár oldaláról, ahol egyébként minden tp kérdésre van hiteles válasz.
Pontosan, én sem értem miért vágják rá egyesek, hogy egyértelműen jobban jár a kérdező a CSED megkezdésével. (Igaz, sajnos nem közlik az emberrel a pontos számítását ezeknek, vagy hogy mivel jár ténylegesen jobban…)
A 11-es válaszát még azzal egészíteném ki, hogy az is még különbség, hogy a tp ráadásul nem csak munka napokra, hanem munkaszüneti napokra, hétvégére is jár.
Mivel én is kb a kérdező helyzetében vagyok, elsőre én is előbb akartam vna megkezdeni a csedet, de akármilyen hihetetlen, nagyobb összeget kapnék a tp-vel egy hónapra, mint ha előbb kezdenem a csedet… a fellelhető információk alapján.
#12 Az semmi, de nekem a férjem főnöke próbálta a férjemet meggyőzni, hogy jobban járunk, ha előbb indítjuk a CSED-et.
És mindezt úgy, hogy igaziból nem is tudja, hogy mennyi a fizetésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!