Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy kell leadni a papírokat?

Hogy kell leadni a papírokat?

Figyelt kérdés

A 36. héttől mentem szabadságra. Kivettem néhány nap szabit és úgy voltam vele, hogy még bent hagyom a nagy részét majd szülés utánra.

Úgyhogy az utolsó 1-2-3 hétben táppénzen leszek. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor hogyan kell leadni a táppénzes papírokat?

Akkor vigye be a férjem az elsőt, amikor bekerülök a kórházba? Vagy akkor amikor a háziorvos kiír? Telefonon beszéltem csak vele, azt mondta holnap ugorjon be a férjem a papírért, ha arra jár. Meg azt, hogy szóljak neki, hogyha bekerültem a kórházba, mert akkor lezárja.

Ti hogy csináltátok?

2023. jún. 20. 06:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A 7-es fél infót mond. A tp-nek valóban van maximum összege és az valóban a minimálbérhez köthető, de nem egyenlő a minimálbérrel.

"Felhívjuk a figyelmet, hogy a táppénz egy napra járó összege nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresének harmincad részét, ezért 2023-ban, a 232.000,- Ft-os minimálbér alapulvételével a táppénz napi összege nem haladhatja meg a 15.466,67,- Ft-ot."

Ez jelenleg több, mint a maximális Gyed összege.

Idézve az államkincstár oldaláról, ahol egyébként minden tp kérdésre van hiteles válasz.

2023. jún. 20. 11:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Pontosan, én sem értem miért vágják rá egyesek, hogy egyértelműen jobban jár a kérdező a CSED megkezdésével. (Igaz, sajnos nem közlik az emberrel a pontos számítását ezeknek, vagy hogy mivel jár ténylegesen jobban…)

A 11-es válaszát még azzal egészíteném ki, hogy az is még különbség, hogy a tp ráadásul nem csak munka napokra, hanem munkaszüneti napokra, hétvégére is jár.

Mivel én is kb a kérdező helyzetében vagyok, elsőre én is előbb akartam vna megkezdeni a csedet, de akármilyen hihetetlen, nagyobb összeget kapnék a tp-vel egy hónapra, mint ha előbb kezdenem a csedet… a fellelhető információk alapján.

2023. jún. 27. 18:17
 13/13 A kérdező kommentje:

#12 Az semmi, de nekem a férjem főnöke próbálta a férjemet meggyőzni, hogy jobban járunk, ha előbb indítjuk a CSED-et.

És mindezt úgy, hogy igaziból nem is tudja, hogy mennyi a fizetésem.

2023. jún. 27. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!