Hogy kell leadni a papírokat?
A 36. héttől mentem szabadságra. Kivettem néhány nap szabit és úgy voltam vele, hogy még bent hagyom a nagy részét majd szülés utánra.
Úgyhogy az utolsó 1-2-3 hétben táppénzen leszek. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor hogyan kell leadni a táppénzes papírokat?
Akkor vigye be a férjem az elsőt, amikor bekerülök a kórházba? Vagy akkor amikor a háziorvos kiír? Telefonon beszéltem csak vele, azt mondta holnap ugorjon be a férjem a papírért, ha arra jár. Meg azt, hogy szóljak neki, hogyha bekerültem a kórházba, mert akkor lezárja.
Ti hogy csináltátok?
De hat hónapnál (vagy ötnél, ha most indítanám), többet leszek otthon a gyerekkel.
Ha csak hat otthon töltött hónappal számolsz, meg plusz eggyel előtte, már akkor sem éri meg nekem.
Mondjuk elmennék táppénzre/csedre június 1-től és otthon lennék dec 31-ig.
Legyen 600 a nettóm, mert azzal könnyű számolni.
A te verziód:
Most kapok 600-at, meg még novemberig 5 havi csed-et. Decemberben meg kapok 210 ezret.
Az én verzióm: most kapok 300 ezret, ha elmegyek táppénzre meg decemberig még hat havi csed-et.
Ha berakom állampapírba a különbözetet, akkor sem hoz annyira sokat 300*0,14/6=21.000 forint, hogy megérje.
Ha a Gyed-ed magasabb, mint a tp, akkor egyértelműen jobban jársz a tp-vel, nem is értem a felvetést az ellenkezőjével. Persze, ha adott hónapra nézed, jobban járnál a csed-del, de ha 6+ hónapot előretekint az ember, már nyilván nem. Na mindegy.
Beszélj a munkáltatóddal mi az igénye.
Én mindig küldtem, amint kiadták a tp papírt. 36. héttől voltam táppénzen, 2 hetente adnak ki papírt. Így beküldtem egyet, meg aztán mégegyet és végül 41+1-en szültem, így a lezárt háziorvosit, meg a kórházit, már a csed/gyed igénnyel együtt küldtem.
#7 Köszi! Ezt nem tudtam.
#8 Viszont ha a 7-es igazat ír (és nem számít, hogy valószínűleg nem leszek egy hónapot otthon - tehát a napi maximum alapján számolják), akkor lehet mindegy melyiket csinálom, pár tízezer forint a különbség, kb. annyi, mint a csed többlete állampapírban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!