Milyen támogatásokra vagyunk jogosultak a következő esetben?
Sziasztok. Párommal van két gyermekünk (4 és 2 évesek lettek most) és most jön a harmadik. A harmadik betöltötte a 91.napot a magzati életben.
Eddig én apai gyeden voltam ami lejárt. Anya nem dolgozott eddig,mert 21eves és nagyon kevés a munkaviszonya. Természetesen igénybe veszem az adóvisszatérítést minden hónapban. És a családi pótlékot is kapjuk.
A kérdésem: milyen támogatásokat érdemes még igénybe venni? Miről tudtok esetleg mert annyi oldal van a neten hogy lehetetlen rajta kiigazodni. Ti hogyan csinálnátok a penzeket?
Fiatalon kezdtétek tele hátránnyal, erre csináltatok még 3 hátrányt magatoknak. Asszonykát sehova se fogják felvenni soha az életben tarthatsz el még plusz 4 embert életed végig. Hacsak nincs havi 7-800 ezer nettód akkor kb a nyomorba születtek a gyerekeitek.
MIlyen tapasztalat? 3 gyerekkel wc pucolónak se veszik fel mikor sorban állnak a magasan qvalifikált munkavállalók. Már lidl árufeltőnek se tud elmenni.
Férjem HR-es, az ilyen önéletrajzok át se jutnak a rostán mennek a süllyesztőbe. Lassan már takarítást se fog tudni vállalni, mert oda se kell. Oké hogy nyelvet tanul, Magyarország lakosságának hány százaléka beszél valamilyen nyelvet legalább középszinten.70-80? hm..valóban nagy előny egy középfokú nyelvvizsga:-D
Miért kéne az ingyenélést támogatni?
Nőd nem rakott semmit az állami kasszába, 3 gyerek után már te se fogsz de kivenni akartok? Nagyon gáz...
Első válaszadó vagyok. Miért, minek neveznéd azt, ha valaki munkaviszony nélkül szül 3 gyereket? 😉 Aztán a dolgozó párja meg támogatásokat vár erre a teljesítményre. Épp elég, hogy te nem fizetsz adót, mit akartok még?
Mi saját lakásba vállaltunk 1 gyereket, mögöttem pedig 12 év munkaviszony volt, mikor elmentem szülni.
Így én már úgy vettem ki a közösből CSED/GYED formájában, hogy - a kedves pároddal ellentétben - tettem bele.
Off amúgy,de 22#-es,mondjuk mindentől függetlenül elég szomorú,hogy ezek szerint a három gyerekes anyákat soha sehova nem fogják felvenni akkor sem,ha van szakképzettsége,tapasztalata. Mert ez jött le az írásodból. :) Az meg hogy át se megy a rostán,ki az aki beleírja az önéletrajzába amúgy,hogy gyereke van? Most nem azért... Munkaviszonyom van,így nem kerestem még állást gyerek mellett,mert van,de én mondjuk biztosan nem írnám bele,ha keresnék is,nem releváns,hogy van-e gyerekem vagy nincs amíg megoldom a felügyeletét/betegséget máshogyan. Ennek semmi köze a tudásomhoz.
Bocsi az offért,de megütötte a szememet. :D
Pedig ez a helyzet 26-os.
Mindig volt munkám, van érettségim, több szakmám.Érdekes mikor 40 évesen megszültem, lett gyerekem,onnantól mintha megszűnt volna számomra a munkaerőpiac.
27, akinek normális végzettsége, piacképes szakmája van, annak nem szűnik meg.
2 nyelvvizsgával, közgazdász egyetemi végzettséggel, mérlegképessel szültem 31 és 34 évesen. Megszűnt a munkahelyem, amikor a másodikat vártam.
Konkrétan 2 hét alatt találtam munkát, amikor a kisebb 2,5 éves korában úgy döntöttem, hogy ideje visszaaállni.
Nem volt akadály egy bölcsibe épp beszokó gyerek és egy középsős ovis sem. Azóta is rendszeresen hivogatnak fejvadászok.
Normál végzettségeim vannak
-cukrász(érettségire épülő 1 éves szakképzés,szakmunkás vizsga)
-kozmetikus(érettségire épülő 2 éves szakképzés,szakmunkás vizsga)
-élelmiszer és vegyiárú eladó, okjs
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!