Milyen támogatásokra vagyunk jogosultak a következő esetben?
Sziasztok. Párommal van két gyermekünk (4 és 2 évesek lettek most) és most jön a harmadik. A harmadik betöltötte a 91.napot a magzati életben.
Eddig én apai gyeden voltam ami lejárt. Anya nem dolgozott eddig,mert 21eves és nagyon kevés a munkaviszonya. Természetesen igénybe veszem az adóvisszatérítést minden hónapban. És a családi pótlékot is kapjuk.
A kérdésem: milyen támogatásokat érdemes még igénybe venni? Miről tudtok esetleg mert annyi oldal van a neten hogy lehetetlen rajta kiigazodni. Ti hogyan csinálnátok a penzeket?
"Ti hogyan csinálnátok a penzeket?"
Munkával, nem az államon élősködve.
Őszintén?
En dolgoztam, ugy vállaltam gyereket. Kb ennyi a titka.
Mivel párod nem dolgozik gondolom, a 30év alattiak kedvezményével pint kb semmit nem tid kezdeni.
Ha házasok vagytok, akkor az adókedvezményt tudod 3 után kérni.
Ha csak elettársak, akkor majd ha megszült.
Ha megszül, akkor családi, illetve fél évig anya a gyest. Utána átveheted te ismét a gyedet.
Kb ennyi
tényleg nem kötekedés 2-es válaszoló, de ha 21 évesen a harmadik gyerekét várja, szerinted van diákhitele?
Kedves Kérdező!
A 2 éves gyerekre jár még gyes 3 éves koráig.Az újszülöttre 6 hónapos koráig gyes fog járni, utána megint igénybe veheted a gyedet ha van munkahelyed.
Ezeket úgy érdemes csinálni(ha eddig nem így csináltátok)
Hogy a 2 évesre most az anyuka igényli meg a gyest,aztán ha a pici megszületik, akkor őrá is anya igényel gyest 6 hónapig.Aztán ha ez letelik, akkor anya lemondja a gyest, te meg megigényled a Gyedet.
Ekkor viszont anyukának lesz tb fizetési kötelezettsége.
Kedves első.
Nagyon durva vagy mit ne mondjak. Ezzel olyan szintre vitted a beszélgetést,hogy az már mester szint.
Mondom én dolgozok,fiatalok vagyunk fiatalon vállaltunk gyermeket. Ha neked szúrja a csorod csinálj 40+ és welcome downszindroma. Mi fiatalon kezdtük el tele hátránnyal. Ezen akarok könnyíteni ha már az állam elég sok lehetőséget ad. A párom és én köztem 4ev van,a párom elobb szült mint dolgozott. Hamarosan O is belép a munkaerő piacra de most gyereket nevel. Szerintem ebben nincs semmi rossz,de remélem te megtalálod a helyed ebben a gonosz világban.
Kérdező, a feleséged kiskorú volt, mikor az első gyerek született?
Járt iskolába akkor? Legutóbb nem kaptatok rá CSED-et, csak gyest?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!