Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Férjem Szlovák céghez ment...

Férjem Szlovák céghez ment sofőrként ami miatt tőlem mind a 3 gyerkőcre kapott juttatást megvont a kormány. Azt mondták, hogy kérjük Szlovákiából. Valaki aki így járt el? Érdekelne mi lett a vége?Jó lesz e a kint kapott nagycsaládos igazolás?

Figyelt kérdés

#nagycsalád #Szlovák munkahely #Külföldi ellátás
2023. jún. 9. 16:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

A gyes meg a családi pótlék nem munkahely függvénye hanem lakcím és a gyerekek életkora...érdekes, hogy lekoptattak. Ott valami más lehet a háttérben.

Van magyar lakcímkártyàtok? A gyerekek is Magyarországra vannak bejelentve?

2023. jún. 16. 20:30
 22/30 A kérdező kommentje:
Persze. Teljesen magyarok vagyunk. Itt születtünk én is, gyerekek is. Mindenki. Soha közünk nem volt külföldhöz. Újrakezdem a kormányablakban mert ahogy eddig is sejtettem valami nem oké így. Az, hogy valaki azt mondta mennyek dolgozni és ne ingyenélő legyek az meg.... Magát minősíti! Azt gondolom, hogy normális dolog ha családipótlékot igényelek a gyerekeim után!
2023. jún. 16. 20:52
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

20/21 vagyok. Igazad van. Bár lehet a helyedben inkább egyből az államkincstárral venném fel a kapcsolatot, nem sz*rakodnek a kormányablakkal.

Aki meg azt írta rád, ne törődj vele, lehet rossz napja van + nem tudhatta amit írtál, hogy 10 éves korig járt az egyik gyerkőcödre a gyes.

2023. jún. 16. 20:58
 24/30 anonim ***** válasza:
Ügyfélkapud nincsen?
2023. jún. 16. 21:13
 25/30 A kérdező kommentje:
Rendben! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)
2023. jún. 16. 21:13
 26/30 A kérdező kommentje:
24/25 de van.
2023. jún. 16. 22:37
 27/30 anonim ***** válasza:

Csak mert ügyfélkapun is meg tudod ezeket igenyelni.

Ki kell tölteni a nyomtatványt, csatolni hozzá a kért dolgokat, és ügyfélkapun is el lehet küldeni.

Én is mind a 2 gyerekre ott igényeltem.

2023. jún. 17. 07:47
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, tudom. Ott adtam be először. Ott volt az a bizonyos kérdés. Másolom: Kérelmező házastársára/élettársára vonatkozó adatok 9/B. Amennyiben kereső tevékenységet folytat az EGT valamely Magyarországon kívüli tagállamában, abban az esetben nevezze meg a tagállamot: Na erre válaszolva hisze ez a kérdés akkor válaszolok rá...írtam be Szlovákiát és itt kezdődtek a bajok...
2023. jún. 17. 09:08
 29/30 anonim ***** válasza:

Szerintem rájöttem miért vonták meg tőletek. Mivek nem egyedülálló anya vagy hanem van férjed aki külföldön dolgozik, itteni lakcímetek van, de neked nincs biztosított jogviszonyod azért nem kaphatod innen se a családit se a gyest. Ha lenne korábbi munkahelyed ahonnan eljöttél akkor kaphatnátok így is.

Másodlagis ellátáshoz kell fordulnotok és így a férjed munkahelye miatt Szlovákiából kell igényelnetek támogatást, mert ő oda van bejelentve. Ha viszont ott meg s lakcímbe kötbek bele hát nem tudom.

Ezt találtam ami magyarázatot adhat: [link]

2023. jún. 17. 11:41
 30/30 A kérdező kommentje:
Igen, így már érthetőbb a dolog! Nagyon szépen köszönöm!
2023. jún. 17. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!