Férjem Szlovák céghez ment sofőrként ami miatt tőlem
mind a 3 gyerkőcre kapott juttatást megvont a kormány.
Azt mondták, hogy kérjük Szlovákiából.
Valaki aki így járt el? Érdekelne mi lett a vége?Jó
lesz e a kint kapott nagycsaládos igazolás?
Magyarországon van a bejelentett lakcímetek egyáltalán? Te hol dolgoztál szülés előtt?
2023. jún. 16. 04:45
12/30 A kérdező kommentje:
Nekem soha semmilyen közünk nem volt Szlovákiához. Itt születtem itt élek stb. 12 éve vagyok itthon gyesen. A legkisebb gyermekre a férjem kapta a gyed-et a munkahelyètől amikor ott felmondott mert átmenet a szlovák céghez sofőrnek. Tehát én 2re addig családit kaptam ő a gyedet az egyre. Na mondom akkor a kicsi másfél éves igy gondoltam vissza megyek gyes-re vele. Be is robogtam a kormányablakba igényelni majd mikor kérdezte hogy a férj hol dolgozik akkor mondtam, hogy szlovák cég ingázó stb. Na itt jött a baj. Érintettség miatt sok idő lehet az igénylés azt mondta a hölgy. Le kellett nyilatkoznom, hogy semmilyen ellátásban nem részesülök a gyerekek után Szlovákiából. Meg is tettem a kértek szerint 2 formanyomtatványon, e-mailben és konyhanyelven kézzel írott formában is! Majd jött a válasz, hogy sajnos kevesek ehez a megyei kormányablakok és ők lezárva az ügyem továbbították Budapestre a központnak. Onnan jött az a válasz 4 hét múlva, hogy nem hogy gyest nem adják meg de május 31 napjával a családit is elveszik. Mivel én nem vagyok biztosított a férjem meg....így az a elsődleges hely ahonnan kérni kell az szlovákia. A nem vagyok biztosított alatt létezik,hogy az a bajuk,hogy magam után fizetem a tb-t mióta a férjem kérte a gyedet? Tényleg ezen bukhat el? Remélem sikerült leírnom érthetően.
Szlovákia nem fogja neked megadni ilyen feltételek mellett. Hiszen tulajdonképpen neked semmi közöd az ottani adózási rendszerhez.
2023. jún. 16. 07:15
14/30 A kérdező kommentje:
Én is ezt gondoltam. Beszéltem egy magyar ügyintézővel és azt mondta mennyünk el igényelni és azt Írj be, hogy külföldi vagyok. Azt mondta ez járható út. Persze inkább innen lenne jó kapjam. De lehet újra kezdem itt. Hátha többre jutunk. Olvasva a kommenteket vannak így még mások is és semmi gond nincs.
Hát nekem ez elég katyvasz.
Ha mo-n élsz. Magyar állampolgár vagy. Gyest, családit alanyi jogon kapsz. Független attól, hogy van e munkahelyed, magad utan fizeted-e a tb-t, vagy mi van veled.
Én nemrég igényeltem a gyest, elmúlt 2 éves a fiam, és a családit a most született lanyomra.
A kutya meg nem kérdezte, hogy dolgozik-e a férjem, vagy hol.
Mivel alanyi jogon jár, nagyon közük sincsen hozzá.
2023. jún. 16. 08:01
Esetleg számold ki, hogy jobban járnál -e az ottani támogatással, utóbbi időben eléggé felvitték a családtámogatási összegeket Szlovákiában. Végül még lehet jól jársz
2023. jún. 16. 08:09
Én úgy tudom, hogy a kinti támogatáshoz kinti lakcím is kell. Nem elég egy ottani munkahely.
Legalábbis férjem 4 éve németbe dolgozott, akkor tuti így volt. Kellett neki egy bejelentett cím, hogy kapjuk. Míg csak munkaviszonya volt, nem járt.
2023. jún. 16. 08:15
Mondjuk én azt nem értem, hogy 3 gyerekkel hogy lehet 12 évig gyesen lenni. Akárhogy számolom az 9 év, mert a gyes 2-3 éves koráig jár a gyereknek.
Szerintem meg ne ingyenélősködj és sírj a segély után hanem 12 év után illene már dolgozni és nem heréskedni.
2023. jún. 16. 20:13
19/30 A kérdező kommentje:
A legnagyobb fiam tartós beteg így emelt családipótlékoot kaptam és 10 éves koráig járt rá a gyes.
Gyedre nem vagytok jogosultak, mert a férjednek nem itthon van bejelentett állása, te pedig 12 éve nem dolgozol és ezek szerint nincs munkahelyed/nem volt.
Családi pótlékra jogosultak vagytok, beszélj az államkincstárral:
[link]
Gyes is járna a gyerek 3 éves koráig (legkisebb). Ezt is kérdezd meg az államkincstártól.
2023. jún. 16. 20:27
Kapcsolódó kérdések: