Táppénz miatt kevesebb lehet a Csed/Gyed?
Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ha táppénzre megy a Csed (szülés előtti 4 hetet is belevéve) előtt, akkor kevesebb pénzt fog kapni, mert a táppénzes, kevesebb pénzt veszik majd alapul a kalkulációnál.
Szerintem ez nem így van. Megerősítené nekem valaki, hogy melyik verzió az igaz?
Szerintem az alapbért veszik figyelmebe, ami táppénz esetén is ugyanannyi. Vagy nem?
Az ismerősöd nagyon rosszul tudja. De akkor legalább ő nem megy táppénzre 😂
Én 3 hónapot voltam tp-n szülés előtt, és bizton állíthatom, hogy úgy van ahogy az első mondja. Nem csökkentette a TP a csed/gyed összegét. Egyedül a (az esetlegesen felhasznált) 15 nap betegszabadság az, ami valamelyest csökkentheti, ha beleesik a számítási időintervallumba, de az azért annyit nem nyom a latba, hogy jelentősen kevesebb pénzt kapjon az ember.
Az első csak annyiban írja rosszul, hogy nem a táppénz kezdetétől számolnak vissza 3 hónapot, hanem MINDENKÉPP a szülés időpontjától.
Szóval az utolsó 3 hónapban tök mindegy, hogy táppénzen van az ember vagy dolgozik az ígyse-úgyse számít, az előtte lévő 180 olyan napot számolják, amikor nem voltál táppénzen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!