Hogy tud elmenni az Apa GYED-re?
Én lennék az apuka,az alap dolgokat tudom viszont a kormányablakba nem tudnak gyed igénylőt adni,azt mondták munkahelyen kell kérnem (anyuka lemondta a gyes-t)
Kértem de nemigazán kaptam érdemben választ,konkrétan nemtudják milyen lapot adjanak.
Mi ennek a menete?
Illetve még annyi hogy időközben munkahelyet váltottam (a gyermek születése előtt) ,jelenlegi munkahelyemen 1 hónapja dolgozom. Ez befolyásol valamit?
Pici már elmúlt 6 hónapos,az előír biztosított jogviszonyom megvan az előző munkahelyről.
Hol kell lapot kérnem?
Kinek adom le?
Legörgetsz, ott van a nyomtatványok között az igénybejelentés gyermekgondozási díjra.
Munkahelyen leadod, caatolod hozzá: gyermek születési anyakönyvi kivonatát, Taj, lakcímkártya másolatát, és az igazolást arról, hogy anyukának megszüntették a gyes folyósítását
Rendben,köszönöm.
Látom hogy nem teljesen ugyanaz a 2,mindegyiket elfogadják?
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy nem arra gondolt, hogy az előző munkahelyén elért jövedelemből fogják számolni.
Szóval igen, a szerződés szerinti béred (új munkahely)30-ad részének 70%-a lesz a napi gyed összege, de maximum napi 10.826,67 Ft, havonta maximum bruttó 324.800 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!