A munkáltatónál lehet együttesen is igényelni a csed+gyedet?
Igen, én a munkáltatótól, pontosabban a munkaügyistől kaptam az igénylő papírt mindkettőre. Neked kell kitölteni . Aztán majd csatolni kell hozzá a gyerek anyakönyvi kivonatát meg talán az adó kártyát (ha jól emlékszem) , fenymasolatot persze.
Elküldtem egyszerre, így nem kellett a csed lejárta után semmit csinálni, jött automatikusan a gyed .
Lehet, még úgy is, ha a CSED-et már szülés előtt 28 nappal igényled.
Nekem küldtek formanyomtatványt e-mailben, azt nyomtattam ki, és küldtem papír alapon vissza
A nyomtatványon egy plusz pontot kell kitölteni az együttes igényléshez. A munkáltató a vétkes, ha az igényt nem jól dolgozza fel.
Kérd a nyomtatványt a munkáltatódtól (de le is lehet tölteni), te töltöd ki és küldöd vissza.
5# vagyok. Ha lepontoztok is így van. :D Vajon miért van az, hogy valahol feltudják dolgozni normálisan az igényt és automatikusan jön is a gyed határozat, plusz a gyed, máshol meg külön szórakoztatnak gyed előtti papírozással, avagy mégjobb, ha magadtól veszed észre, hogy nem jön pénz és neked kell utána járni, hogy miért... :)
Teljes mértékben a munkáltató múlik mennyire balf*szkodja el a nyomtatványod alapján az igénylést.
Mondom ezt úgy, hogy az egyik munkahelyem a borsodi kormányhivatalhoz adta be az igényem és volt egy potya utam az "illetékességből továbbítottuk az igényt Fejér megyének" határozatért a postára. Mellé kattintottak a munkahelyemen, ennyi... :)
Attól még LEHET egyszerre igényelni, a nyomtatványon a lehetőség adott rá. Az más kérdés, hogy valóban működni is fog-e a dolog.
5!
En magam a 2 kezemmel töltöttem ki. Kitöltve az általad említett részt is. Mégis visszafobták a gyed-nél.
Ahogy rajtam kívül a megyében mindenkinek.
Berszámfejtő vagyok. Adtam le nem 1 ilyen nyomtatványt. Itt nem úgy megy, ahogy te állítod. Meg ha így is kellene.
A gyest is 8 nap alatt kellene elbírálni. Nekem mégis 4 hónapba tellt neki. Barátnőm pl júliusban igényelte, jol adta le, multhéten kapott először utalást.
Az, hogy a nagykönyv hogy írja az ügyintézést, nem azt jelenti, hogy a gyakorlatban is így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!