Ha sztrájkolok 1-1 órát csökkentheti majd a CSED-em?
1-es: Nem nem változik. Viszont, ha betegszabadságon (nem táppénzen) vagyok elvileg az is befolyásolja a csedemet, hogy mennyi lesz. Legalábbis így olvastam. Vagy téves az információ ?
Ez elv alapján akkor a sztrájknak is befolyásolnia kéne?
Kedves Többiek! :)
Nem értem miért kell egyből ítélkezni egy laikus kérdése után. Miért kéne ebben a témában is otthon lennem? Nem gondolom, hogy ebből a kérdésemből efajta következtetéseket kéne levonni.
Hát akkor nagyon rossz helyen olvasgatsz...
Mint tanár azért hivatalos oldalakról informálódnék vagy gyakorolnám az értő olvasást.
mdr
Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?
Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban
Többéves munkaviszonyára tekintettel mind a csecsemőgondozási díj, mind a gyermekgondozási díj megállapításához az igénylést megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé keresünk az adóhatósághoz bevallott, társadalombiztosítási járulékalapot képező 180 napi jövedelmet. Amennyiben ebbe az időszakba beleesik a 70%-os betegszabadság időtartama, úgy az csökkenteni fogja a figyelembevehető jövedelmet. - hrportal.hu
Na jó segítek hátha ez sem megy
"A legfontosabb tehát, hogy a betegség miatti keresőképtelenség első 15 napjára betegszabadság, ezt követően táppénz jár, ha egyébként a feltételek fennállnak. A keresőképtelenség orvosi elbírálása pedig azonos szempontok szerint történik, akármelyik jogcímről legyen is szó."
Tisztában vagyok vele.
És azzal is, hogy a betegszabadság befolyásolja a CSED-em várható összegét a táppénz nem. A fő kérdésemre viszont még nem tudom a választ, de ugy néz ki nem tőled kedves 9-es fogom megkapni. Mindenesetre köszönöm a pozitív hozzáállásodat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!