Ha már a kiírt napom előtt 28 naptól igénylem a CSED-et, előre leadhatom az igénylést a GYED-re is?
Csedet/gyedet csak a munkáltató tudja intézni. Te nem.
Van egy csed-gyed együttes igénylő, ezt elméletben leadod, autómatice gyön a gyed. Elméletben. Nekem mind a 2x kellett emellé egy plusz igénylőt leadnom.
Hol tudom letölteni formanyomtatványként az igénylőlapot?
Mert a hivatalos oldalon csak elektronikus formában találtam meg.
Vagy valami másféle kéne? Megpróbálom majd munkahelytől is megérdeklődni, de a közvetlen vezetőim nincsenek a helyzet magaslatán, egy hete ígérik, hogy utánakérdeznek, és felhívnak.
Én mászkálni sem tudok, mivel szigorú ágynyugalomra vagyok itthon ítélve.
Szia!
Ezen belül "nyilatkozat csecsemőgondozási díj és gyermekgondozási díj együttes igényléséhez". --> kézi/gépi kitöltés.
Munkáltatódnak kell leadnod, kell hozzá a várandósgondozási könyved azon oldalának a másolata, ahol a személyes adataid és ahol a szülés várható ideje szerepel.
Köszönöm mindenkinek!
#6 Itt nincs céges könyvelő, állami cég, a MÁK bérszámfejt. Ezért sem értem, miért nem tudom közvetlenül ügyfélkapun benyújtani, mikor elvileg minden mást (mint pl. Cafeteria igénylést, felmondást) ott kell.
Köszi! 🙂 Egy ugyanilyen táblázatot találtam, ott nem volt kézi kitöltés opció ennél a formanyomtatványnál, csak elektronikus. Végre így megvan.
Én együttesen igényeltem, automatikusan jött CSED után a GYED, pedig két munkahelyről voltam jogosult, mindkettő kifizető hely, de a GYED-et már a MÁK utalja. Mindkét GYED határozat is megjött rendben.
A vezetőid helyett egyenesen a hr osztályt, vagy pénzügyi csoportot/könyvelőt keresném meg a helyedben attól függően, hogy ez nálatok kihez tartozik. A nyomtatványon beixeled, hogy automatikusan kéred a csed lejártát követően a gyedet, illetve csed-nél megtudod adni, hogy mikortól kéred. Az igény beadásával együtt rögtön beadhatod a gyedes időszakra a fizetés nélküli szabi igényt is. Nálunk minden flottul működött, a kislányom születése után elpostáztam a papírokat (amíg még dolgoztam leültem az egyik hr-essel, hogy segítsen kitölteni, ne legyen ebből gond). Ezután már csak arra kellett figyelni, hogy a váltásnal jön-e határozat és pénz. Nekem előbb jött pénz, mint határozat.
De nálam épp az a lényeg, hogy a kiírt napom előtt akarom igényelni a CSED-et, már 28 nappal a szülés várható ideje előtt. Amúgy is esélyes, hogy nem jutok el addig a terhességgel, és jobb szeretném, ha lezárathatnám a táppénzt is.
Köszönöm a tanácsod, tényleg a gazdaságisokkal kéne beszélnem, csak annyira túlbonyolítják itt az ügyet (be kell tartani a szolgálati utat, viszont elakad a közvetlen főnökeimnél. Viszont most már a kezembe veszem a dolgot, mert lassan itt a nap, hogy el kéne intéznem ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!