Lehet hűlye kérdés de:ha megigényelem a csedet 28nappal a kiirt időpont előtt akkor betegszabira is elkell mennem?mert ha nem dolgozok 28nappal a szulés előtt akkor a főnökömnek se szeretném h fölöslegesen fizesse utánnam az adót
Ugy egyeztunk meg hogy megigényli nekem a csedet, de azt nem tudom hogy akkor ez azt jelenti hogy kikell irjon a doki is táppénzre ?
Mert tudom hogy a csedre ha jogosult vagyok csak utólag derűl ki , ami a kérvényezéstől beletelhet 1 hónapba is.
Valoszínű h jogosult vagyok mert van határozott idejű szerződésem , megvan a 365napom is és már majdnem 2hónapja dolgozok ennél a cégnél.
De ha vmi miatt mégsem lennék az akkor erre az időszakra jobb ha táppénzre vennének - az adó szempontjából?
Értem.
Elvileg jogosult vagyok,egy tb-st kérdeztem ezzel kapcsolatban korábban és mondták h kapni fogom.
A szitu a következő, akkor leirom:
2020februárig dolgoztam folyamatosan. Elveszítettem a munkám. Teherbeestem. Sokáig nem kaptam munkát, de most november elején alkalmaztak határozott ideőre 3 hónapra. Megvan 1hónap ledolgozott munkaidőm, amire azt mondta az egyik tb ügyfélszolgálatos h annyi a minimum (31 nap) és akkor kaphatok csedet. A szülés ideje január eleje. A csedet 15től megigényelheti nekem munkaadóm.
Amikor tegnap felhívtam a csed igénylésével kapcsolatban az ugyfélszolgálatot azt mondtak hogy elkell bírálniuk előbb a kérvényt amit majd bead a munkaadóm ami max 60nap. Emiatt lettem kicsit bizonytalan, főleg h 60nap hosszú időnek tűnik..
Köszönöm az eddigi hozzászolásokat, irhattok még pl.kinél hány nap alatt jeleztek vissza stb
A 31 nap nem értem, hogy jön ide. A csedhez az kell, hogy az igénylést megelőző 2 évben legyen legalább 365 nap munkaviszonyod (úgy értelmezem, ez megvan), és a szülés napján is biztosítottnak kell lenned. Ha jól értem, neked január végén van munkaviszonyod január végéig, szóval ez a feltétel is teljesül.
Mivel mindkét feltétel teljesül, így jár a csed. Nem mérlegelnek semmit.
Igen ,köszi szépen.
Akkor a lényeg az hogy nem kell táppénzre sem jelentkeznem.. :)
igen, ténylehg..
Január 10körűl elvileg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!