Október 28-án le mondtam a GYES-ről,mert úgy volt férjem veszi igénybe a GYED-et.Viszont mondták ma,hogy nem tudja igénybe venni.Ha holnap vissza igényelem a GYES-t, meg kapom decemberbe?Illetve 28-tól igényeljem vissza?koszonom szépen
De mit mondtak, miért nem kaphatja meg a férjed a gyedet?
Nem fogsz decemberben kapni, mert van elbírálási idő.
Miért nem tudja megigenyelni? Nyilván elmondták.
Egyébként akkor ujra igenyelheted, igen. Visszamenőleg is.
De hogy decemberbe megkapod-e?!
Én 07.16-al igényeltem meg, azota gondolkodnak rajta.
1-es vagyok. Továbbra sem értem, hogy mi köze a kettőnek egymáshoz!
De megkapod decemberben, mert az elbírálási idő csupán pár nap.
Most igényeltem a GYES-t nem rég és kb 3 nap alatt bírálták el.
Mert azt mondtàk visszamenőleg is kell 1 év, nem csak be dolgozott 1 év. A könyvelő elnézte, és most igényelhetem vissza! A könyvelő mondta mondjam le a GYES-t, mert elvan indítva a GYED.
Őrület 😩
Az a baj, hogy sokan nem tudják, hogy a jogosultságot megelőzően kell az apának 365 nap, az pedig nem az igénylés, hanem a gyermek születésének napja.
Kérdező, add be, igényled meg visszamenőleg azzal a nappal, ami a megszűnést követő nap, meg fogod kapni már decemberben.
6!
Nem adhatom be újra, mivel rajta ülnek.
Azthiszem 60 napjuk lenne elbírálni. Na ezt kicentizték, majd küldtek egy papírt, hogy ujabb 60 nappal meghosszabbítják.
Akik ehhez a regióhoz tartoznak, kb mindenkinek ennyi idő 🙄
3#
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!