Ilyen esetben ti mit tennétek?
A munkahelyem irodai munka. Mivel a főnököm kevésnek találta a saját fizetését, ezért hivatalosan ügyeletben vagyunk otthon hétvégéken, amiből havi 50-70 ezer nettó forint plusz bevételt kapok, de dolgozni nem kell.
Úgy tudom, hogy ha terhes vagyok akkor elesek ettől a lehetőségtől és így kb. egy évig kevesebbet kapok ennyivel. (Először a munkahelyen, aztán a CSED számításánál).
Ha önként vállalom, akkor csinálhatom tovább az "ügyeletet", vagy ilyenkor ettől elesek mindenképp?
Ha nem szólok arról hivatalosan, hogy terhes vagyok (csak mondjuk az utolsó hónapban), akkor úgy tudom, hogyha kirúgnak, akkor is vissza kell venniük, meg nyilván mindenki tudná, az orvoshoz így is elengednek, ha ledolgozom utána. Ebből lenne hátrányom?
#11 Ha visszamegyek a gyerek 6 hónapos kora után 4 vagy 6 órában dolgozni, és addig valaki más van vele, attól még a maradék 18-20 órában ott vagyok én is.
Vagy szerinted ez is hiba? Gondolod, hogy a nagyszüleink meg a dédszüleink több, mint 6 hónapot ültek otthon 0-24 órában a gyerekkel? Nem, átvették a gyereket a vele élő rokonok.
Szerintem amúgy a gyerek érzelmi fejlődésének sem tesz jót, hogy 0-24 órában az anyjával van csak és az összes emberi interakció, amit lát, vele foglalkozik, így nincs igazi mintája, hogy hogyan is kellene viselkednie.
rettentő rossz az érvelésed 😅🙊
1. nagyszüleid, dédszüleid vagy nem dolgoztak (munkahelyen) csak a ház körül vagy felkötötték a hátukra a gyereket aztán mentek kapálni a földre.
2. az, hogy otthon vagy a babáddal és nem pedig dolgozol, nem jelenti azt, hogy csak téged lát 0-24 és ez az összes emberi interakció. senki nem mondta hogy ülj otthon. 🤦🏼♀️ lehet menni KÖZÖSEN a babáddal a nagyikhoz, dédikhez, baba-mama klubba, ringatóra, akárhova. 🤪
Sztem jo a 12es érvelése, nekem tetszik,csak ne csalodj a kedves mamikba.
Nekem anyósom aposom alig várták mar evekkel ezelott kerleltek szinte, aztan megszületett a kicsi, es elfelejtettek segiteni de kritizalni azt nagyon jol tudtak.
Pedig eleg lett volna ha 1 vagy egy fel orat neha a gyerekkel vannak. De ha jöttek, sose szoltak hanem kopogas nelkul a házba,es blabla miert nem tudsz ezt vagy azt is csinalni , mi meg hazat is epitettunk kozbe stb.
Mindegy, csak az emberekbe nem bizhatsz. A ferjed legyen melletted a tobbi fogadkozast elfujja a szél
#15 Jöttek hollandiában élő rokonok 2 hétre. Az egy álombaba volt, hat hónaposan mindenkire mosolygott, örült ha átvették, és nagyokat aludt és aktívan jelezte, ha éhes. Ő három hónaposan került bölcsibe.
Illetve másik rokonhoz mentem ki egy éve, amíg apuka otthon volt a 7 hónapossal, mert náluk meg a két szülőnek van 12 hónapja amiből az anyának max 9 hónap jár de már a szülés előtti utolsó hónapot otthon kell töltenie és ő túl is hordta.
Ezen kívül unokatesómnál láttam babát, de ott a kicsi is már 5 éves, ott a nagymama kb. beköltözött hozzájuk és az apuka nem nagyon foglalkozott a gyerekekkel, akik között egy év van. Na ők jó fáradtak voltak.
16. Szóval tényleg nem láttál mostanában testközelből babát. az, hogy ismerősöd babája álombaba, az ugye nem vetíti előre, hogy a tiéd is az lesz.
Önbizalmad az van, ahogy látom, sok sikert feldolgozni, ha mégsem megy minden ahogy megálmodtad.
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!