GYED alatti leszámolás?
Olyan kérdéssel fordulnék Hozzátok, hogy GYED alatt, ha szeretnék visszamenni dolgozni a meglévő munkahelyemre kötelezhetnek-e arra, hogy ne álljak munkába? Az indokuk létszámstop. Amennyiben jók az információim ebben az esetben, ha leszámol a munkáltatóm végkielégítés jár nekem (több éves munkaviszony). Ez valóban így van? Tehát, ha én hivatalosan bejelentem a fizetés nélküli szabadság megszűntetését és kiveszem a bent maradt szabikat, kötelességük vissza venni engem? A fizetett szabadság letelte után, vagy akár az alatt is felmondhatnak nekem?
Köszönöm szépen a segítséget!
Ha te vissza akarsz menni kötelesek lehetóvé tenni hogy visszamehess.
Akármilyen létszámstop is van az rád nem vonatkozik, te jelenleg is a cég dolgozója vagy, csak fizetés nélküli szabadságon.
Ameddig jár a gyed ki se rúghatnak.
Kivéve, ha megszakitja q fizetés nélküli szabadságát. Másnap már fel is mondhatnak neki. De igen, ki kell fizetniük a végkielégítést, hacsak nem vesznek rá ügyesen a kozod megegyezésre.
Amúgy csak úgy nem mehetsz vissza dolgozni, a tervezett visszatérés előtt minimum 30 nappal írásban kell jelezned q visszatérési szandekodat
Köszönöm szépen! Jeleztem nekik már korábban, még nyár végén, de akkor felhívtak, hogy még maradjak már itthon, mert nem túl rózsás a helyzet stb stb. Viszont az anyagi helyzetünk nem engedi meg, hogy én csak itthon üljek.
Közben azért nézelődtem én a munkaerő piacon és lenne is masik lehetőség.
Viszont 2 napja, bementem a HR vezetőhöz, aki 3 hete van a cégnél, hogy azért mégis megkérdezzem mik a kilátások. Akkor mondta, hogy nem tudnak vissza venni, maradjak náluk állományban, mellette pedig 6 órában vállalják máshol munkát. Természetesen én megértem a helyzetüket, csak úgy érzem én teszek szívességet, azzal, ha párhuzamos munkahelyem lesz. Mivel önhibámon kívül nem tudok vissza menni hozzájuk, járna az a végkielégítés, meg ott van a 25 nap bent maradt szabi…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!