Vallalkozasbol gyerek?
Sziasztok,
A kerdes meg csak elmeleti, es spekulalo, de segitsegeteket szeretnem kerni mert tenyleg meg cdak elmeleti a kerdes mintsem hogy barki mast zaklassak ezzel.
26 eves vagyok, tobb eve boldog parkapcsolatban, Parom regota szeretne babat, bennem most kezd el erlelodni ez a dolog, ugyanis tobb baratnom meghazasodott, gyerekuk lett talalkozok veluk tapasztalom mivel is jar, illetve korban is kezdem ugy erezni beerek ra.
A nehezites a kovetkezo, mindig problemas volt a munkahelyi elhelyezkedesem, felevnel tovabb sehol nem dolgoztam, rengeteg 2-3 4-6 honapos munkaim voltak(sajnos sosem jott ossze) jelenleg mar 2 eve mukodtetek egy vallalkozast ami inkabb egy proba volt, es a covid miatt nem sult el tul gyarapodoan.
Mivel egyeb mas gondjaim is vannak ezzel, szeretnem szuneteltetni, mert egy rovidtavu munkam miatt atalanyadozasba tett at a konyvelom, es rosszul esik a semmire havi 100 ezret kifizetnem.
Viszont, ha ugy adodna, hogy jovore terhes lennek, hogy erdemes kezelni, hogy ha megszuletik a pici anyagilag ne 25 ezer forintot kapjak?
Paromnak jelenleg sajat cege van, alkalmazotakkal, de o is ugyanugy dolgozik veluk egyutt.
Nem olvasgattam a kategoria hozzaszolasokat, nem tudom mennyire tamadoak az emberek de az elejen szeretnem leszogezni, hogy nem a semmire szeretnenk gyereket, Parom foleg nem, neki ez a celja is es O teremtett meg minden letezo anyagi feltetelt arra, hogy ha nem jon ossze nekem a munka dolog, ugyanugy elhessunk csaladkent egyel tobben. :)
Koszi a valaszokat!
De igazából mi a kérdés? Párod eltart gyerekkel és gyerek nélkül is. Lehetőleg vetesd el magad még teherbeesés előtt, hogy ne tudjon kirakni és meg van oldva a gondod
Az más kérdés, hogy azért gyereket vállalni, mert a barinőké milyen cuki, mennyire értelmes dolog
Az anyagi hatteremet nem firtattam mert ugy gondolom, hogy attol mert munkateren nem remekeltem, attol lehet.
Szerencsesen alakult az eletem mert egyebkent, ket lakasom van, illetve sajat autom is. A ket lakas ki van adva albiba, abbol szarmazik csak jovedelmem, de azt egy az egybe a kozos eletunkre (kaja, rezsire forditom)
Egyebkent mi olyan marha erdekes, hogy 26 evesen nem jott ossze a munka?
A ferfi fonokeimmel, nem dugtam pedig lehetett volna- kirugtak, feketen dolgoztattak - kiderult nem akartak bejelenteni, eljottem, szar fizu volt a probaido utan is eljottem, multinal dolgoztam - nekem nem kenyerem a seggnyalas sajnos meg noi kollegak eseteben sem, kiutaltak par honap alatt🙂
Ezt az egyet tenyleg sajnalom, es az en hibam, hogy se nem eleg mely a torkom, se nem eleg hosszu a nyelvem mert a kovetelmeny ma barmelyik munkahelyen ezek. 🙂
"tapasztalataim szerint" :D
De szerintem te megint az a két lakásos troll vagy, aki már több mesét adott elő, exprostitól kezdve minden volt már, mindig fiatal nő, sose volt rendes munkája, de mindig két kiadott lakása+autója van....
"Ezt az egyet tenyleg sajnalom, es az en hibam, hogy se nem eleg mely a torkom, se nem eleg hosszu a nyelvem mert a kovetelmeny ma barmelyik munkahelyen ezek. 🙂"
Hát, ebben eléggé el vagy tévedve. Nekem például mindkét tulajdonság nélkül remekül sikerült érvényesülnöm szinte bármelyik munkahelyemen. Ész, tehetség, szorgalom, és elviselhető személyiség. Ezek elegendőnek bizonyultak, és jól kijöttem a női kollégákkal is. Ha valaki sehol nem tud beilleszkedni, az általában azért nem a környezete hibája. Azonban ez téged nem érint, mivel minimális életszínvonalon el tudod tartani a gyereked a párod nélkül is, ha el tudod adni az egyik lakásodat. A könyvelőd biztosan tud felvilágosítást adni, hogy a vállalkozói jogviszonyodból keletkezett jövedelmed és befizetett járulékok alapján jogosult vagy-e bármire, és ha igen, az milyen összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!