Vallalkozasbol gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

A kerdes meg csak elmeleti, es spekulalo, de segitsegeteket szeretnem kerni mert tenyleg meg cdak elmeleti a kerdes mintsem hogy barki mast zaklassak ezzel.

26 eves vagyok, tobb eve boldog parkapcsolatban, Parom regota szeretne babat, bennem most kezd el erlelodni ez a dolog, ugyanis tobb baratnom meghazasodott, gyerekuk lett talalkozok veluk tapasztalom mivel is jar, illetve korban is kezdem ugy erezni beerek ra.

A nehezites a kovetkezo, mindig problemas volt a munkahelyi elhelyezkedesem, felevnel tovabb sehol nem dolgoztam, rengeteg 2-3 4-6 honapos munkaim voltak(sajnos sosem jott ossze) jelenleg mar 2 eve mukodtetek egy vallalkozast ami inkabb egy proba volt, es a covid miatt nem sult el tul gyarapodoan.

Mivel egyeb mas gondjaim is vannak ezzel, szeretnem szuneteltetni, mert egy rovidtavu munkam miatt atalanyadozasba tett at a konyvelom, es rosszul esik a semmire havi 100 ezret kifizetnem.

Viszont, ha ugy adodna, hogy jovore terhes lennek, hogy erdemes kezelni, hogy ha megszuletik a pici anyagilag ne 25 ezer forintot kapjak?

Paromnak jelenleg sajat cege van, alkalmazotakkal, de o is ugyanugy dolgozik veluk egyutt.

Nem olvasgattam a kategoria hozzaszolasokat, nem tudom mennyire tamadoak az emberek de az elejen szeretnem leszogezni, hogy nem a semmire szeretnenk gyereket, Parom foleg nem, neki ez a celja is es O teremtett meg minden letezo anyagi feltetelt arra, hogy ha nem jon ossze nekem a munka dolog, ugyanugy elhessunk csaladkent egyel tobben. :)

Koszi a valaszokat!

2022. aug. 28. 08:40
 1/8 anonim ***** válasza:
63%

De igazából mi a kérdés? Párod eltart gyerekkel és gyerek nélkül is. Lehetőleg vetesd el magad még teherbeesés előtt, hogy ne tudjon kirakni és meg van oldva a gondod

Az más kérdés, hogy azért gyereket vállalni, mert a barinőké milyen cuki, mennyire értelmes dolog

2022. aug. 28. 10:11
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj de elég furcsa, hogy neked munka terén valahogy soha semmi nem jött össze 26 éves korodra. Ez azért elég érdekes. Ezek szerint neked kvàzi semmid nincs, csak a párodnak. Szerinted felelősségteljes dolog így gyereket vállalni? Bàrmi történhet. Mi van ha a párod lelép egy masik nővel? Jó, most azt mondod, ő nem olyan, vagy akkor is gondoskodna rólatok. De mi van, ha tartósan beteg lesz és nem tud dolgozni? Ezek azert nem olyan valóságtól elrugaszkodott dolgok. Te tudod, a te életed de én nem szeretnék kiszolgáltatva lenni senkinek. A helyedben keresnék egy normális munkahelyet és várnék 2-3 évet. Akkor még mindig 30 alatt leszel.
2022. aug. 28. 10:37
 3/8 A kérdező kommentje:

Az anyagi hatteremet nem firtattam mert ugy gondolom, hogy attol mert munkateren nem remekeltem, attol lehet.

Szerencsesen alakult az eletem mert egyebkent, ket lakasom van, illetve sajat autom is. A ket lakas ki van adva albiba, abbol szarmazik csak jovedelmem, de azt egy az egybe a kozos eletunkre (kaja, rezsire forditom)

Egyebkent mi olyan marha erdekes, hogy 26 evesen nem jott ossze a munka?

A ferfi fonokeimmel, nem dugtam pedig lehetett volna- kirugtak, feketen dolgoztattak - kiderult nem akartak bejelenteni, eljottem, szar fizu volt a probaido utan is eljottem, multinal dolgoztam - nekem nem kenyerem a seggnyalas sajnos meg noi kollegak eseteben sem, kiutaltak par honap alatt🙂

Ezt az egyet tenyleg sajnalom, es az en hibam, hogy se nem eleg mely a torkom, se nem eleg hosszu a nyelvem mert a kovetelmeny ma barmelyik munkahelyen ezek. 🙂

2022. aug. 28. 15:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Annyit hozzafuznek, hogy 4 honapja folyamatosan munkakeresesben vagyok es az esetek 90%-ban meg csak be sem hivnak, vagy 1%-ban valaszolnak, hogy szimpatikusnak talalnak de azert bocs de meg pofadra se vagyunk kivancsiak 🙂 kezdve az alap beosztastol, es kozepszeruek ahol a tapasztalataim szerint es kepessegeim alapjan a meghirdetett munka szerint megfelelek 🙂
2022. aug. 28. 15:10
 5/8 anonim ***** válasza:

"tapasztalataim szerint" :D

De szerintem te megint az a két lakásos troll vagy, aki már több mesét adott elő, exprostitól kezdve minden volt már, mindig fiatal nő, sose volt rendes munkája, de mindig két kiadott lakása+autója van....

2022. aug. 28. 16:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha van 2 lakásod, amit kiadsz, akkor van kb. 350-400 ezer Ft bevételed havonta, plusz a GYES, CSP, ennyiből már csak kijössz úgy, hogy a párodnak vállalkozása van. Lakbért, lakáshitelt ezek szerint nem fizettek, ha a párod is hazavisz ugyanennyit, akkor mi a gond?
2022. aug. 28. 17:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor mi is a problémád? Azt hiszem tudod a tutit. Akkor hajrá.
2022. aug. 28. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt az egyet tenyleg sajnalom, es az en hibam, hogy se nem eleg mely a torkom, se nem eleg hosszu a nyelvem mert a kovetelmeny ma barmelyik munkahelyen ezek. 🙂"

Hát, ebben eléggé el vagy tévedve. Nekem például mindkét tulajdonság nélkül remekül sikerült érvényesülnöm szinte bármelyik munkahelyemen. Ész, tehetség, szorgalom, és elviselhető személyiség. Ezek elegendőnek bizonyultak, és jól kijöttem a női kollégákkal is. Ha valaki sehol nem tud beilleszkedni, az általában azért nem a környezete hibája. Azonban ez téged nem érint, mivel minimális életszínvonalon el tudod tartani a gyereked a párod nélkül is, ha el tudod adni az egyik lakásodat. A könyvelőd biztosan tud felvilágosítást adni, hogy a vállalkozói jogviszonyodból keletkezett jövedelmed és befizetett járulékok alapján jogosult vagy-e bármire, és ha igen, az milyen összeg.

2022. aug. 29. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!