Válás vagy nem válás? 4 pici gyereket nevelünk a férjemmel de teljesen tönkrement a házzaságunk a 12 év után. Ebben a nehéz világban mikor járok jobban annyagilag én mint anya? Ha papiron elvált vagyok vagy ha házas maradok?
Ezt jól meggondoltad, hogy ide kiírod? Szetfognak szedni....
Jobb ha elválsz
Honnan tudod, hogy lesz munkád?
Senki nem akar 4 gyerekes anyukát alkalmazni.
Szerintem elég merész kijelenteni, hogy lesz munkád. 4 kicsi gyerek, ezek felváltva lesznek betegek, bölcsibe, oviba, suliba nem fognak tudni menni, folyton fizetetlen szabira kéne menj, ezért alkalmazni se fognak mert nem éri meg.
Én csak akkor válnék el, ha mondjuk lakni mehetnék a szüleimhez, akik friss nyugdíjasok, kicsattannak az energiától, és bébiszitterkedni akarnak.
Egyébként munkából folyton hiányozni fogsz, kirúgnqk és majd nézel, a nagyszülők nyakára csak úgy nem költöznék a nagyszülők nyakára csak ha pl jó nagy házik van amit nehéz fenntartani és abba belefizetnék. A bébiszitterkedésért is persze.
Szerintem 4 gyerekkel ezvigen nehéz lesz.
Ha rossz a házasságod, és menthetetlen, akkor attól tennéd függővé, hogy a férjeddel élj vagy sem, hogyan jársz jobban anyagilag?
Egyrészt nyilvánvaló, hogy anyagilag jobb házasságban maradni, hacsak a férj nem szórja a pénzt (alkoholizmus, szerencsejáték függőség, stb.), mert két ember jövedelme (feltéve ha te is dolgoznál...), az jobb, mint csak a tiéd + a gyerektartás. Nyilván nem véletlenül maradnak sokan szar házasságban benne. Az anyagiak miatt.
De ha úgy döntenétek, hogy menthető a kapcsolat (mondjuk 4 gyerek miatt is illene párterápiára menni, stb.), akkor is illene neked is dolgoznod. Mert nem tudom, hogy keres a férjed, de a mai világban 1 keresetre alapozni felelőtlenség. Főleg 4 gyerekkel. Akkor is, ha az a házasság egyébként szilárd lábakon állna.
Milyen kedvezmenyekre gondolsz, ha papíron házas maradsz?
A 4 gyerekre több kedvezmény jár mint arra hogy egyedülálló anya vagy
A ferjeddel allapodj meg úgy hogy anyagilag ne kerülj szar helyzetbe, vegulis a gyerekek közösek, ő sem akarhatja hogy nyomorogj.
Én se értem milyen kedvezményekre gondolsz. Ugyanaz jár, mint bárki másnak, akár házas, akár nem. Családi pótlék esetében kapsz kemény 4 ezer Ft-tal többet, ha egyedülálló leszel. (Három v. többgyermekes család esetén gyermekenként 16 ezer, egyedülálló szülő esetén 17 ezer gyermekenként.)
Ha dolgozni fogsz akkor adómentes leszel a 4 gyermek miatt, de házasként is ugyanúgy...
Nyilván úgy éri meg jobban, ha házas maradsz, a férjed fizetése több, mint amennyi a gyerektartás lesz. Viszont kérdés, hogy tényleg menthetetlen a házasságotok? Ha igen, akkor az a gyerekeknek se jó, hogy benne maradsz egy rossz kapcsolatban, csak az anyagiak miatt.
Az egyedülálló szülőket pont azért nem támogatja az állam,, mert ilyen könnyű lenne vele visszaélni: papíron elváltok aztán lenne habzsidőzsi. Nem, az ilyen mentaéitás miatt nem kap a rászoruló, valóban egyedülálló sem egy nagy lóf.sznál többet.
Teljesen felesleges elválni, neked nem lenne jobb, csak rosszabb. Apukának ellenben jönne az aranyélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!