Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy is van ez?Most terhes...

Hogy is van ez?Most terhes vagyok,van egy két és fél éves lányom.Úgy tudom a melóhelyem három éves koráig köteles állományban tartani?

Figyelt kérdés
De így hogy terhes vagyok,nem rúghatnak ki?Vagy így is elküldhetnek?
2022. aug. 4. 12:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem indokolatlan sajnos...
2022. aug. 4. 15:09
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Gondolom, határozatlan idejű szerződésed van, de azért ellenőrizd! Nekem több munkatársam is koppant azért, mert határozott idejűről ment el először szülni és a második gyerek után már csak a GYES járt.

És akkor meg lehet kérdezni, hogy miért volt határozott idejű: Azért, amit a 3-as válaszoló írt. Mert egy munkahelynek sok pénzbe fáj az olyan nő, aki ezt eljátssza és ezért amíg nem volt nagyon muszáj, nőknek csak határozott idejű szerződést adtak. Én is ezzel szívtam. És igen, lehet diszkriminációt emlegetni, mert az, de egyszer csinálta meg ezt egy nő az édesanyámmal (kisvállalkozás, ráadásul a próbaidő lejárta után kiíratta magát, majd évek múltán kérte a szabadságok után járó pénzt, szóval több szabija volt, mint amennyit dolgozott), utána ő sem szívesen adott határozatlan idejűt. Úgyhogy meg lehet játszani 3-as tanácsát, jogszerű, csak ezzel egy újabb munkáltatónál ágyaznak meg a "nőt csak határozott idejű szerződéssel alkalmazunk" gyakorlatnak.

2022. aug. 4. 17:22
 13/18 A kérdező kommentje:
Természetesen határozatlan időre szol.Írtam,hogy 10 éve ott vagyok.
2022. aug. 4. 18:46
 14/18 anonim ***** válasza:

OFF: Tudok olyanról a munkahelyemen, aki 10 év után kapott határozatlant, némi balhézás után. Nekem is csak úgy adtak, hogy jogszabályokat, jogászi tanácsot emlegettem. Szóval elvileg az a természetes, hogy betartják azt, hogy 5 év után mindenképpen határozatlan, gyakorlatban előfordulhatnak "stiklik". És nem véletlenül írtam, hogy nálunk általában fiatal nőket érintettek ezek a stiklik. Ha neked ilyen téren rendes a munkahelyed, az jó.

Problémamentes terhességet!

2022. aug. 5. 12:10
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!😊
2022. aug. 5. 14:13
 16/18 anonim ***** válasza:
22%

#12 és a többiek.

Ez, amit a 3-as hozzászólásként írtam, teljesen törvényes gyakorlat, nekem zokszó nélkül megcsinálták a HR-en (hazai állami nagyvállalatról van szó). Én is véglegesítve vagyok, határozatlan idejű szerződéssel.

Mindenki ítélje meg, hogy érdemes-e ebbe belevágni vagy nem. A munkáltató érdeke engem nem különösebben izgat, én teljesen törvényesen járok el, nem csalok, nem lopok meg ezzel senkit.

Nem a pénzért és adókedvezményekért szülök 2 gyereket, de ha már erről van szó, akkor az állam mérhetetlenül többet nyer hosszabb távon azzal, hogy lesz 2 új adófizető állampolgára, mint hogy én pár évre kiesem az adófizetésből, és valamennyi támogatást kifizet a számomra.

És ez minden anyára, szülőre érvényes.

2022. aug. 5. 14:26
 17/18 A kérdező kommentje:
Igazad van!Amennyit a politikusok ellopnak,ez az összeg hol van ahhoz?!
2022. aug. 5. 14:54
 18/18 anonim ***** válasza:
72%

Pont azért csinálják meg szemrebbenés nélkül, mert állami nagyvállalat amit adófizetők tartanak fenn. A HR-es aki neked megcsinálta nem fog kevesebbet keresni ha te táppénzen vagy.

Ha egy kis cégnél dolgoznál, ahol összesen 3-an vagytok akkor alkalmazottként is látnád, hogy mi a probléma azzal hogy te abból a pénzből mereszted otthon a segged amiért ők dolgoznak meg.

2022. aug. 5. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!