Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha a párom veszi igénybe a...

Ha a párom veszi igénybe a gyed extrát a baba fél éves korától, nekem arra a fél évre mi jár?

Figyelt kérdés
Jogosult lennék a csed-re de sajnos havi szerződéssel vagyok. Nem adnak határozatlant.
2019. szept. 29. 16:57
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem akarok hülyeséget se írni, de nálunk is ő igényelte és én csak a családit kapom. Fizetetlen szabadság, szóval semmi se jár azon kívül.
2019. szept. 29. 17:16
 2/8 anonim ***** válasza:
8%
Ha megy dolgozni akkor szerintem se semmi, de megteheti, hogy ő megy csedre. Csak akkor fél évig nem mehet dolgozni.
2019. szept. 29. 17:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Csedre apa nem mehet
2019. szept. 29. 17:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor jogosult vagy csedre vagy sem? Ha igen, azt kapod az első fél évben, ha nem, akkor gyest kapsz.
2019. szept. 29. 18:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Tudom hogy apuka nem mehet csed-re.

Csed-et kapok úgy hogy csak havi szerződésem van, és valószínű hogy ha megigénylem a csed-et a következő hónapra nem kapok szerződést.!?

2019. szept. 29. 18:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülès napján van munkaviszonyod, ès az előtte való 2 èvből van 365 nap biztosított jogviszonyok, akkor igen, kapsz. Ha csak utána szűnik meg a szerződèsed, az már nem számít, kapod a csendet. Sőt, passzív jogon a gyed-re is jogosult lennèl.

Ha nem vagy jogosult csendre, akkor még gyes fog járni az első fèl èvre.

2019. szept. 29. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:
92%
Ha még a szülés hónapjára kapsz szerződést (de akkor szinte utolsó pillanatig dolgozol?), és épp van munkaviszonyod, akkor kaphatsz csedet. Utána gobdolom nem hosszabbítanak, így passzívan kapod a csedet. Fél éves kortól meg a férjed igényli a gyedet, te meg fizeted a TBt.
2019. szept. 29. 18:51
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon rosszul fogtok így járni ha ennyire nem vagy képben. Jogosult lehetsz így is csedre, majd utána gyedre ha még a határozatlan szerződés lejárata előtt meg tudod igenyelni a csedet.

Ha nem igy teszel, gyest tudsz igenyelni addig ,de szinte biztos hogy így sokkal rosszabbul jártok mint ha 168 napig kapnád a csedet. Plusz így amikortól apuka megy gyedre te onnantól fizetheted havonta a tb-t, és ez idő alatt lógsz a levegőben, ez kieső idő lesz neked nyugdíjnál és ha akartok még babát ott is. Keresd a facebookon a tb-kisokos kismamáknak csoportot, mert sok múlik rajta hogy ne csinálj hülyeséget az igenylésnél

2019. szept. 29. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!