Kapok így valamiféle támogatást egyáltalán?
Röviden felvázolom:
-2015 és 2020 június között egyetemre jártam, ahol abszolutoriumot szereztem, majd
-2020 őszén lediplomáztam, de mivel már addigra más munkakörben elhelyezkedtem, addigra nem volt szükségem a diplomámra, így azt 2021 nyarán vettem át
-munkaviszonyom 2020 augusztus-2021 augusztusig volt, majd felmondtam, kihasználtam az álláskeresésit (azt hiszem így mondják), a munkaügyi hivatal átvett és utalta nekem az aktív korúak ellátását
-decemberben teherbe estem, így már nem mentem el dolgozni (mert nagy részben fizikai munka), így azóta is a munkaügyi hivataltól kapok pénzt
A kérdésem tehát az lenne, hogy kapok-e valamilyen ellátást szülés után? Ha kapnék, örülnék, ha nem akkor nem, csak érdekelnek a lehetőségek.
Mit kapsz te ennyi idő elteltével a munkaügyi központtól?
Egyébként csak az alanyi jogon járó gyesre számíts.
A nagyobb juttatásoknak 2 feltétele van, melyeknek egyszerre kell teljesíteniük.
1, 365 nap munkaviszony 2 éven belül
ÉS
2, szülés napján élő biztosítási jogviszony.
Na ez utóbbival nem rendelkezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!