Nincs valamiféle támogatás a nem kötelező oltásokra?
Figyelt kérdés
Engem most éppen a kullancs elleni érdekel, mert olyan helyen lakunk ahol nagyon sok a kullancs. 3 gyerek van, fejenként 10-15 ezer lenne az oltóanyag, ami azt jelenti hogy összesen 100-110 ezer forint lenne. Ez sajnos nekünk nagyon sok, ezért kérdezem, hogy estleg nincs-e rá valami támogatás.2015. jún. 23. 13:01
1/9 anonim válasza:
Kullancs elleniről lecsúsztál(még ha van rá támogatás, akkor is), azt tél végén kell beadatni. Ha most beadatod kb. szeptemberre meg is lesz a védettség.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés :) Azért köszi :D
2015. jún. 23. 13:09
3/9 anonim válasza:
Valamennyi tb támogatás van a vakcinán, de így 4000-45000 Ft/db.
Mi beoltattuk mind a 3 gyereket, persze nem egyszerre. Úgy oltanak, hogy az első után 1 hónappal, majd rá 1 évre, utána pedig 3 évente. Nagyobb gyerekeknél 5 évente.
Nem egyszerre kell kiadni a 100.000 Ft-ot, eloszlik. Tudom, hogy így is sok, de hidd el, inkább ez, mint egy kullancs által terjesztett agyvelő- vagy agyhártyagyulladás.
5/9 A kérdező kommentje:
4500? Nekem 10 körülire mondta a védőnő. Külön kell kérni valami papírt? Köszi a válaszod.
2015. jún. 23. 13:14
6/9 anonim válasza:
Valóban nem ez volt, én csak segíteni akartam, hogy ne dobj ki feleslegesen az ablakon egy csomó pénzt. De igazad van, te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz.
7/9 A kérdező kommentje:
Ne puffogj már... tudom hogy télen kell beadatni, nyilván utánanéztem ha már egyszer be akarom adatni.
2015. jún. 23. 13:15
8/9 anonim válasza:
Mi Encepur juniorral oltattunk, 4000 Ft volt. A doktornő felírta receptre, kiváltottuk és beadta. Nem kell hozzá
semmi más.
Van még 1 fajta oltóanyag, az FSME. Egyik gyerek egyszer ezt kapta, mert az Encepur hiánycikk volt nagyon sokáig, de ez is 7000 körül volt "csak".
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor majd megkérdezem a dokitól, csak gondoltam még van időm és rákérdezek itt. Köszi
2015. jún. 23. 13:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!