Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kérhetek több gyerektartást?

Kérhetek több gyerektartást?

Figyelt kérdés
Nem jó "rubrika" alá írom, mert gyerektartásról van szó, de nem találtam a megfelelőt. Arrolvan szó, hogy van két kamasz gyerekem és el váltunk a férjemtől már 9 éve. A gyerektartás 20-20 ezer per gyerek. Mire meg veszem a bérleteket és kifizetem a sukiba a kaját, még "rá is kell fizetnem", mert a gytartás nem elég. Minden nagyobb költséget felezünk, ami meghaladja a 20 ezer ftot. Ne értsétek félre, nem vagyok pénzéhes, de egyre kevesebbet tudok a gyerekekre szánni. Egyre többet kell költeni rájuk. Minden drágább lesz...gondoltam beszélek apukával, hogy emelje meg 10-10 el a gyerektartást. De még csak nekem se kéne ide adnia, felőlem a gyerekeknek oda adhatja. Ők gyűjtenek minden pénzt, meg szerencsére nem bulizósak. De szerintetek megtehetem? Nem sok egy embernek kiadnia 60 ezret a gyerekekre? Úgy hogy nem velük van. Nálunk nincs megszabva mikor mehetnek, amikor akarnak, amennyit szeretnének. Bár mostanában hanyagolják az apjukat.
2022. jún. 13. 22:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

20!

De, több minimalberes vállal gyereket, mint kiemelkedően jól kereso

2022. jún. 17. 13:22
 22/25 anonim ***** válasza:
25%

Rendben, ettől függetlenül ne felejtsük el:

"A tartásdíj, az a pénzbeli juttatás, amit a gyermekétől különélő szülő teljesít azért, hogy a gyermek szükségleteit teljesítse. Az a szülő, aki a gyermeket gondozza, a tartást ezzel természetben teljesíti."

Tehat ha azért lettem 0%-os, mert zavar titeket a magas összeg, mert a tietek kevesebb, akkor álljatok ki magatok és a gyereketek mellett.

Ha pedig azért zavar titeket mert ti vagytok a tartásdíjra kötelezettek, akkor nyissátok ki jobban a bukszátokat, mert bármennyit is fizettek, még mindig sokkal olcsóbban megúsztátok a gyerekvállalást, mint az a partneretek, aki egyedülállóként neveli őt/őket.

2022. jún. 17. 13:27
 23/25 anonim ***** válasza:
76%

22

Én mondjuk épp nem pontoztalak le, de: a kommented tok felesleges volt. Ha nincs miből, akkor nem tudnak többet se adni, se levonni.

2022. jún. 17. 13:29
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező írta, hogy félmillió nettót keres az apa. Nálunk kb. ugyanennyiből 100-at fizet a két gyerekre - és magától ajánlotta. Önmagában a 40 szerintem nagyon kevés, de persze ha tényleg feleznek mindent, akkor lehet, még több is, mint amennyiben mi megegyeztünk. (Pláne most a nyári táborok nagy szívás...)
2022. jún. 17. 13:39
 25/25 anonim ***** válasza:
74%

Nevetseges ez a 20ezer az 500as fizubol. Jelenleg a telefonszamlam kerül ennyibe.

Olyan vicces hogy amikor a tartasdij a téma akkor mindneki gyozkodi a másikat hogy havi 20bol még meg is lehet takaritani a gyereknek, efelett penzehes az anyuka.

Ha viszont gyerekvallalas financiális háttere a kérdés akkor mindneki nyomja hogy egy gyerek felnevelése 20-30millio/gyerek.

2022. jún. 17. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!