Nem jó "rubrika" alá írom, mert gyerektartásról van szó, de nem találtam a megfelelőt. Arrolvan szó, hogy van két kamasz gyerekem és el váltunk a férjemtől már 9 éve. A gyerektartás 20-20 ezer per gyerek. Mire meg veszem a bérleteket és kifizetem a sukiba a kaját, még "rá is kell fizetnem", mert a gytartás nem elég. Minden nagyobb költséget felezünk, ami meghaladja a 20 ezer ftot. Ne értsétek félre, nem vagyok pénzéhes, de egyre kevesebbet tudok a gyerekekre szánni. Egyre többet kell költeni rájuk. Minden drágább lesz...gondoltam beszélek apukával, hogy emelje meg 10-10 el a gyerektartást. De még csak nekem se kéne ide adnia, felőlem a gyerekeknek oda adhatja. Ők gyűjtenek minden pénzt, meg szerencsére nem bulizósak. De szerintetek megtehetem? Nem sok egy embernek kiadnia 60 ezret a gyerekekre? Úgy hogy nem velük van. Nálunk nincs megszabva mikor mehetnek, amikor akarnak, amennyit szeretnének. Bár mostanában hanyagolják az apjukat.
A gyerektartás a fizetés 20-30%-a szokott lenni gyerekenként. De van maximuma, minimuma, meg figyelembe veszik az életszínvonalat. Azt hiszem, 2 évenként kérhető változtatás (ugye lehet munkanélküliség, újabb gyerek is, na meg infláció).
DE: Nem kell bíróságra menni, ha megegyeztek. A papír akkor kell, ha nem tudtok megegyezni és rá akarod szorítani az exedet az új verzióra.
2022. jún. 14. 07:06
12/25 qkker1 válasza:
"Akkor neked nincs gyereked."
Ezt benézted, két lányom van.
2022. jún. 14. 08:19
13/25 A kérdező kommentje:
#9 inkább szűnne meg, mert így is nekem kell kigazdálkodnom, mert mindig akkor adja ide, HA van pénze.
#10 nem kell szerencsére gyógyszer, de mindig van valami váratlan kiadás
#11 nem akarok bíróságra menni, reménykedem benne, hogy meg tudunk egyezni
#12 akkor sajnálom, hogy ilyen hozzáállásu anyjuk/apjuk van :/
2022. jún. 14. 14:25
14/25 anonim válasza:
Ha sikerül megegyezni, írhattok egyébként ti is egy 2 tanús szerződést, amiben benne van ez, hogy pl. ilyen dátummal erre a havi összegre módosítjátok a gyt összegét, amit ő (anyja neve, stb. :)) havonta eddig a dátumig átutal erre a bankszámlára neked. A fizetése alapján találd ki, hogy szerinted mennyi lenne az annyi, aztán pendítsd meg és akkor kiderül, élesben is közreműködő-e. Az is lehet, ha összeadja a felezéseket, ugyanitt vagytok most is, ezt meg te tudod. Az biztos, hogy nem csak a gyerek ruhájára vagy táborára, szülinapjára kell gondolni normálisan, hanem majd a továbbtanulására, életkezdésére sem ártana közösen félretenni.
2022. jún. 14. 14:37
15/25 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan próbáld meg. Felteszem ő is érzékeli a drágulást mindenhol.
Nem tudom milyen a kapcsolatotok, de ha amúgy normális ember, nem hiszem, hogy ne adna 10-el többet/gyerek.
2022. jún. 14. 15:55
16/25 anonim válasza:
Nekem 1 gyerekre havi 85 a gyerektartás. Csodállak, hogy 20-20ezerből elvagy. Már rég kértem volna sokkal többet. Ne haragudjatok, de az lenne a minimum, ha évenként legalább az inflációt lekövetné.
2022. jún. 15. 16:52
17/25 anonim válasza:
Szerintem korrekt gyerektartást kapsz.
2022. jún. 17. 12:18
18/25 anonim válasza:
#16 vagyok, mitől nem hasznos q válaszom?
2022. jún. 17. 13:03
19/25 anonim válasza:
18!
Nyilván attól, hogy te kiemelkedően magas tartasdijat kapsz
2022. jún. 17. 13:07
20/25 anonim válasza:
Mindketten kiemelkedően magasan keresünk is, így a gyerek életszinvonala is másabb szerencsére.
Általában nem két minimálbéres dönt úgy, hogy családot alapít, a gyerekhez egzisztencia kell, ezért tartom nevetségesnek a 20ezres tartásdíjat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!