Járna táppénz gyes mellett?
Igen jár
Visszajelentenek és azonnal mehetsz táppénzre, van ahol bevett szokás 1-2 nap szabadsàg előtte, de jogilag nem szükséges
Kéred a munkáltatónál a fizetés nélküli szabadság megszűntetését, írásban jelezd és legkésőbb 30 nap múlva aktív állományban kell lenned. Azt javaslom, hogy vegyél ki 1-2 nap szabadságot és csak utána add le a keresőképtelenségről szóló papírt, onnantól táppénz fog járni neked.
Egy TB ügyintéző.
Mert így is egyesek táppénz csalásnak értelmezik, hiszen nem aktív állományból megy táppénzre, hanem fizetés nélküli szabadság alatt. Azért jó, ha kivesz 1-2 nap szabadságot aktív állományból, mert így kevésbé merül fel a csalás gyanúja.
Persze én tudom, hogy nem táppénz csalás ez, hiszen a jogszabály megengedi, de ha valakinek rossz napja van a hivatali szerveknél, értelmezheti máshogy a helyzetet.
2. voltam
De táppénzcsalás.
Ő maga leírja, hogy nemveszélyeztetett terhes, csak azért szeretne "papírt kérni róla", hogy táppénzt kaphasson.
Nagyon sokan így csinálják, de egyrészt nagyon nem fair a munkáltatóval szemben, másreszt ebben a sztoriban az a legdurvább, hogy a védőnő ennek a felbujtója...
Másreszt, rohadtul nem csalni szeretnék.
A veszélyeztetettség meg még fenn is áll, magasvérnyomás miatt sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!