Két gyerek között dolgoztam, valóban csak ennyi jár? Többi lent
1 éves kisfiammal voltam otthon GYED-en, mikor tavaly április végén visszamentem dolgozni részmunkaidőben. A nyáron kiderült, hogy terhes vagyok a második gyerekünkkel, ettől függetlenül november végéig jártam dolgozni, december 1-től pedig táppénzen voltam február 24-ig. A munkahelyem könyvelőjének leadtam mindent papírt, amint hazajöttünk a kórházból. Egészen e hét csütörtökig egy forintot nem kaptam, táppénzt is csak a decemberi érkezett meg a mai napig. Majd jött a feketeleves… néztem, jött utalás, CSED a 02.24-03.31 időszakra, 112.670 Ft. Nem erre számítottam, felhívtam a könyvelőt, nem e néztek el valamit. A válasz: nem, ennyi jár nekem, napi 3000 Ft, mivel csak részmunkaidőben mentem vissza dolgozni, az alapján számolták ki.
Kérdéseim: azért mertem visszamenni dolgozni, mert akkor azt mondta, hogy nem kaphatok kevesebbet, mint az első gyerekkel, mivel nem telt el annyi idő a két terhesség között. Most akkor mégis kevesebb jár? Illetve, a CSED-et nem a havi fizetés alapján számolják ki? Ha én kaptam a GYED-et is és mellette a fizetésemet, akkor nem annak az együttes összegéből kellene kiszámolni? Érdemes mennem utána, vagy ez tényleg így van, és fogadjam el, hogy ennyi jár?
Köszönöm, ha tudsz segíteni!
Kérdés: ugyanoda mentél vissza dolgozni? Mert a kedvezményszabály csak akkor él. Ha ugyanoda mentél vissza dolgozni, akkor nem kaphatnál kevesebbet.
De miért nem magad intézted?
Ügyfélkapun beadható lett volna, nem a munkahelyet kell zaklatni és akkor rosszul se számolhatnak, mert csak adatot szolgáltattak volna.
utolsónak igaza van
csak akkor van kedvezményszabály ha ugyanaz a munkáltatód
ez esetben ugyanazt kell kapnod mint az elsőre, lebbez fel
amúgy a csed,gyed-t nem a könyvelő számolja ki és a munkáltatón keresztül kelk igényelni, nem magadnak
amint megkapod a határozatot, arra tudsz hivatkozni a fellebbezésnél, amibe beleirod a kedvezmény szabályt (neen keresd ki melyik törvény ez pontosan)
Pontosabb infók kellenek
Mennyi a jövedelmed?
Mennyi volt a 2 gyerek előtt, mikor mentèl tàppénzre, ha mentèl az elsővel.. ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!