Esti tagozatos diákként dolgoztam: valóban nem kell adóbevallást készítenem?
Én is esti tagozatosként végeztem el a gimnáziumot, és végig dolgoztam mellette. Nekem kellett adóbevallást csinálni. Igaz ez jó pár éve volt.
Én a helyedben nem az iskolaigazgatóval hanem a NAV-nál érdeklődnék.
Azért engem ez meglepne hogy jövedelmed volt, és nem kéne bevallást készíteni.
Mindegy, hogy esti tagozatos voltál, vagy nappalis, kell adóbevallást csinálnod.
Az iskolaszövetkezetnek már meg kellett volna küldenie az igazolást a tavalyi béredről.
Kell bevallást készíteni, ha volt az adóévben adóköteles jövedelmed (van néhány kivétel, de a Tied nem tartozik közéjük).
Ha nem kaptad meg hozzá az iskolaszövetkezettől az igazolást, akkor reklamálj sürgősen! Január 31-ig köteles azt minden kifizető/munkáltató kiállítani!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Nekem is nagyon furcsa, hogy azt állítják, hogy nem kell bevallást csinálnom. A párbeszéd így nézett ki (levelezésünket parafrazálom):
ISz: Mivel esti tagozatos diák vagy, az Iskolaszövetkezeten keresztüli munkádról adóbevallást nem kell készítened, erről adóigazolást nem tudunk neked küldeni. Amennyiben máshol nem dolgoztál, nem kell adóbevallást készítened.
Én: Tavaly is esti tagozatos voltam, mégis kellett adóbevallást készítenem. Ezek szerint azóta változott az erre vonatkozó törvény? Az APEH idén is kiküldte a bevalláshoz szükséges paksamétát postán.
ISz: Sajnos a törvényváltozások miatt 2012-ben mások a lehetőségek. Mivel az előző évben adtál be adóbevallást ezért most is küldött neked a NAV (APEH) amit ha nem volt "jövedelmed" nem kell visszaküldeni. Tehát ha máshol nem dolgoztál, nem kell kitöltened.
Azt hiszem az lesz a legjobb, ha sürgősen érdeklődöm az APEH-nél. A helyzetet nehezíti, hogy fél éve nem élek Magyarországon. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!