Veszélyeztetett terhesség és csed/gyes számítása?
Sziasztok! Rengeteg kérdést át olvastam, de valahogy még mindig nem tiszta nekem ez az egész.
Első kérdés:
Novemberre vagyok kiírva, ha én augusztusba elmegyek táppénzre (veszélyeztetett miatt) akkor augusztustól vissza számolnak 3 hónapot, és onnantól számított 180 nap alapján számolnak nekem táppénzt?
Második kérdés:
Ha az első kérdés úgy van ahogy leírtam, és novemberben szülők, hogy fogják számolni a csed,GYES-t? Abból az időszakból amiből a táppénzt is, vagy ott augusztustól nem számolnak vissza 3 hónapot, hanem csak simán a 180 nap ? Vagy az ott az elmúlt két év átlag fizetéseim?
Köszi szépen mindenkinek!
Ha elmész veszélyeztetett terhesként táppénzre, akkor a korábbi fizetésed kb 60%-át fogod kapni.
A CSED és a GYED is a korábbi fizetésedből lesz számolva, nem a táppénzből!
Az első kérdésedre igen a válasz.
A csed/gyed alapja pedig a táppénz előtti 180 nap lesz. Alapesetben az augusztus 31 előtti 180 nap lenne, de ha te augusztus 10-től táppénzen vagy, akkor az azelőttit nézik.
Sziasztok! Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, ezt sehol nem tudtam kibogozni.
1# az is annyira jó, hogy egy adott kérdésre nem választ írsz, hanem böfögsz valamit, hogy ítélkezhess :)
#5. Köszönöm. Így van. Sajnos ez az egy opciód van, ha nem irodai ülő munkát vegzel :) ezért nem értem ezeket a rosszindulatú megnyilvánulásokat.
Nyilván mindenki a szülés napjáig dolgozna ha tehetné, hisz nem mindegy hogy a 100% fizetésed , vagy annak a 60% jár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!