Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Veszélyeztetett terhesség és...

Veszélyeztetett terhesség és csed/gyes számítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Rengeteg kérdést át olvastam, de valahogy még mindig nem tiszta nekem ez az egész.

Első kérdés:

Novemberre vagyok kiírva, ha én augusztusba elmegyek táppénzre (veszélyeztetett miatt) akkor augusztustól vissza számolnak 3 hónapot, és onnantól számított 180 nap alapján számolnak nekem táppénzt?

Második kérdés:

Ha az első kérdés úgy van ahogy leírtam, és novemberben szülők, hogy fogják számolni a csed,GYES-t? Abból az időszakból amiből a táppénzt is, vagy ott augusztustól nem számolnak vissza 3 hónapot, hanem csak simán a 180 nap ? Vagy az ott az elmúlt két év átlag fizetéseim?

Köszi szépen mindenkinek!

2022. ápr. 22. 09:13
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Annyira jó, mikor valali előre tudja, mikor lesz veszélyeztetett terhes...
2022. ápr. 22. 09:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmész veszélyeztetett terhesként táppénzre, akkor a korábbi fizetésed kb 60%-át fogod kapni.

A CSED és a GYED is a korábbi fizetésedből lesz számolva, nem a táppénzből!

2022. ápr. 22. 09:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első kérdésedre igen a válasz.

A csed/gyed alapja pedig a táppénz előtti 180 nap lesz. Alapesetben az augusztus 31 előtti 180 nap lenne, de ha te augusztus 10-től táppénzen vagy, akkor az azelőttit nézik.

2022. ápr. 22. 09:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, ezt sehol nem tudtam kibogozni.

1# az is annyira jó, hogy egy adott kérdésre nem választ írsz, hanem böfögsz valamit, hogy ítélkezhess :)

2022. ápr. 22. 09:55
 5/7 anonim ***** válasza:
1-es, nálunk mindenkit 9-es kóddal írnak ki táppénzre, ami a veszélyeztetett terhes, nem is ismerek olyat, aki nem így hagyta volna abba a munkát 1-2 hónappal korábban. Már a kórházban ez az automatikus, kérdezik, mikortól írjanak ki.
2022. ápr. 22. 10:40
 6/7 A kérdező kommentje:

#5. Köszönöm. Így van. Sajnos ez az egy opciód van, ha nem irodai ülő munkát vegzel :) ezért nem értem ezeket a rosszindulatú megnyilvánulásokat.

Nyilván mindenki a szülés napjáig dolgozna ha tehetné, hisz nem mindegy hogy a 100% fizetésed , vagy annak a 60% jár.

2022. ápr. 22. 19:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Minden nőgyógyász felajánlja, hogy ad szakvéleményt, a házidoki meg kiírja. Nyilván strapás a munkaköre. Csak annyira nem jó "veszélyeztett terhes" szó.
2022. ápr. 25. 22:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!