Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Otthon maradni a tesóval + a...

Otthon maradni a tesóval + a nagy megy bölcsibe?

Figyelt kérdés
Egy facebook csoportban jött elő ez a téma, hogy menjen-e bölcsibe a nagytesó, és egy csomó hozzászólásban írták, hogy náluk ment. Na most mindenki tudja, hogy elvileg ilyenkor le kéne momdani a gyedről, gyesről, akkor ezek az anyukák ezt mind megtették? Nekem azért fájna lemondani havi 180ezerről, vagy ez másnál nem probléma? Vagy úgy voltak vele, hogy vagy kiderül vagy nem? Aki volt ilyen helyzetben mit tett?
2022. ápr. 21. 15:51
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
A gyesről nem kell lemondani, úgy tudom, az jár akkor is, ha anyuka otthon van. A gyeddel kapcsolatban nincs tapasztalatom, a kistesó a lányom 2 éves kora után született már, és addigra ő már több, mint 1 éve volt bölcsis (dolgoztam a második gyerek születése előtt, szóval akkor járt a gyed végig), és így értelemszerűen egy pár hét otthon tartáson túl nem vettem ki már a bölcsiből, fél évvel ovikezdés előtt.
2022. ápr. 21. 15:55
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

Akkor kell lemondani a gyedet, ha 2 éves kor előtt adod bölcsibe és nem mész vissza dolgozni. És nyilván csak a nagyobb után járóról, nem a kisebb utániról.

A gyes jár továbbra is.

(Az már más kérdés, hogy nálunk a nagy oviba is később ment, nemhogy bölcsibe nyomtam volna a kicsi miatt.)

2022. ápr. 21. 16:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi nem voltam képben, hogy a gyest nem kell lemondani, de akkor is, jópáran beadták két éves kor előtt
2022. ápr. 21. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

A GYES mindenképpen jár, teljesen mindegy, hogy dolgozik-e anyuka vagy jár-e bölcsibe/oviba a gyerek. Állami bölcsibe fel sem veszik, ha nem dolgozik mindkét szülő, hacsaknem marad férőhely és kevés gyerek jelentkezik.

Amire te gondolsz, szerintem az a magánbölcsi és a csana stb. Ott viszont nem kell lemondani a GYED-ről (de javítson ki valaki ha tévedek).

2022. ápr. 21. 17:01
 5/6 A kérdező kommentje:
4 De igen le kell azoknál is. És nálunk is felvették volna a kislányomat, van hely. Nem is erre irányult a kérdés.
2022. ápr. 21. 17:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

sok anya nem is jogosult gyed-re igy nem kell miről lemondani

vidéken szokott lenni hely nekik , igy ott 2 éves kor után mehetnek, illetve ovi is be tudja venni 2,5 évesen

nálunk , BP agglomeracio pl kizart , sem allamiban nincs hely, sem ovi nem veszi be idő előtt

2022. ápr. 21. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!