2 éves kortól , amikor már nem jár gyed. Mehet úgy bölcsibe a gyermekem,hogy én nem dolgozom?
Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy 2 éves kor előtt le kell mondanom a gyedről, na de utána, ha már nincs gyed, akkor járhat , vagy kell a munkaviszony akkor is?2022. márc. 6. 12:39
2/21 A kérdező kommentje:
Miért? Egyébként tanulni szeretnék, van munkám, de csak 3 éves korában szeretnék visszaállni a munka világába, addig meg tanulnék még.
2022. márc. 6. 12:49
3/21 anonim válasza:
Pl azért mert az állami bölcsit olyanoknak tartják fent, akik dolgoznak. Nekik kicsit nagyobb szükségük van rá mint annak aki otthon ül
4/21 anonim válasza:
Állami bölcsibe csak akkor veszik fel ha nappalin tanulsz főiskolán vagy egyetemen,és ez esetben is előnyt élveznek a dolgozó szülők.
Magánba a legtöbb helyen munkáltatói nélkül is fel veszik,de vannak ahol nem.
Én ugyanezt jártam ki ősszel,levelezőn végeztem a főiskolát,gyakorlatom volt,amit nap közben tudtam csak csinálni,és nem vették fel a gyerekemet a bölcsibe.
5/21 anonim válasza:
Persze
Ha van hely.
Általában a dolgozóknak sem jut a gyerekének.
Magánba mehet.
6/21 anonim válasza:
Maganba igen. Az allamiba azoknak van hely, ahol dolgozik mindket szulo. Azt hitted ez valami ingyenes gyerekmegorzo ?
7/21 anonim válasza:
Kérsz ismerőstől egy igazolast, hogy nála fogsz dolgozni. Munkaszerződést úgyse néznek. És tanulj nyugodtan, ha rakerdeznek, mond, hogy beiskolazott a munkahely
8/21 anonim válasza:
Utolsó ez okirat hamisítás!
Ha bajba jut a kérdező, vállalod a felelősséget?
Ma már nem csak szándék nyilatkozat kell mint régen, hanem munkáltatói igazolás is.
9/21 anonim válasza:
7-es munkaltatoi igazolas kell. Egyik 'ismeros' sem fog hamis papirt kiadni, aztan meg menjen a bortonbe ?
10/21 anonim válasza:
Én úgy irattam be a lányom bölcsibe, hogy akkor épp tanultam, nappalin, és felvették. Mondjuk mire elkezdte a bölcsit ősszel, nekem épp akkor kezdődött a szakmai gyakorlat, tehát dolgoztam, csak épp fizetést nem kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!