Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Igénybeveszi valaki egészségpé...

Igénybeveszi valaki egészségpénztáron keresztül a gyermekgondozási díj kiegészítést?

Figyelt kérdés
Lenne néhány kérdésem hozzá. :)

2022. ápr. 12. 09:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért nem az ep-hoz fordulsz? A legtutitbiztosabb valaszt onnan kapod.
2022. ápr. 12. 09:42
 2/7 A kérdező kommentje:

Sajnos nem ez a tapasztalatom. E-mailben kiküldik ugyanazt a felszínes infót, amit a honlapjukon is olvasok. Személyesen a hölgynek fogalma sem volt a pontos "szabályairól" amikor számlaleadásnál érdeklődtem, telefonon meg úgyérzem félretájékoztattak, ezt próbálom most körbejárni. :)

Nem egyszerű velük, számos önsegélyező szolgáltatásukat igénybevettük már, de egyik sem ment simán, pedig utólag már azt mondom nem egy agyműtét egyik sem.

2022. ápr. 12. 10:32
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Ha konkrét kérdést teszel fel akkor valószínűleg konkrét választ is fogsz kapni. Ha nem kielégítő a válasz akkor kérj pontosítást, további információt.
2022. ápr. 12. 13:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Én igen, de nem tettem fel kérdéseket, csak megigényeltem, szóval nem biztos, hogy tudok válaszolni.
2022. ápr. 12. 13:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Leginkább az érdekelne, hogy ha jól értem, akkor CSED alatt nincs mit igényelni, mert ott az ellátás alapjául szolgáló összeg gyakorlatilag ugyanaz/alacsonyabb, mint a CSED. GYED-nél tudom a különbözetet igényelni egyösszegben, vagy számomra szimpi részletekben. Csak egyszer lehet visszaigényelni, vagy a 1,5 év alatt akárhányszor?

Velem párhuzamosan (saját ep számla) olyan egyén is visszaigényelheti ezt az összeget, akinél kedvezményezettként vagyok megjelölve?

2022. ápr. 13. 13:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezekre pont tudom a választ.

A csednél úgy van, ahogy írod. Én próbálkoztam, de pontosan ezt válaszolták.

Gyed alatt egyszer igényled meg, és amíg van pénz a számlán, addig havonta kapod. Ha elfogy a pénz, akkor nem tudom, mi történik - hogy később újra lehet/kell-e igényelni, vagy ha lesz megint pénz, automatikusan kapod-e.

Csak te igényelheted, úgy is szerepel az igénylőlapon, hogy "gyermekgondozási díjban részesülök", illetve csatolni kell a gyed határozatot. Ha nem annak a nevére szól, aki igényli, nem fog stimmelni. Amit mindketten igényelhettek, az a születés utáni egyösszegű kifizetés.

Mi úgy csináljuk, hogy én kapom havonta a pénzt, a férjem számlájáról pedig a pelenka, tápszer, egyebeket.

2022. ápr. 13. 16:52
 7/7 A kérdező kommentje:

Rákérdezek ezekre mégegyszer. Jó lenne, ha a GYED-es időszakban évfordulókor megint ki lehetne használni.

A dupla igényre is rákérdezek újra, erre nem igazán tudtak válaszolni. Egymásnál kedvezményezettek vagyunk a férjemmel, ha én kimaxoltam az éves keretem, akkor nála szoktuk elszámolni a számláimat, de anyunak is adtam már át, nála is kedvezményezett vagyok. Az egyszeri születési támogatást is kihasználtuk mindannyian. Nekem ez így nem teljesen egyértelmű, hogy a GYED kiegészítés miért van lekorlátozva. Bár valahol jogos.

2022. ápr. 13. 20:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!