1 éves fiamat nem vihetem 1-2 nap családi napközibe, ha én nem dolgozom, hanem tanfolyamot kezdek?
Azt hittem eddig, ha fizetős bolcsibe járatom, akkor nem kell Gyed mellett dolgoznom... Hogy van ez? Most amig a tanfolyam tart, másfél évig (gyerek egy eves korától két és fél éves koráig) addig férjem vegye fel a gyedet munka mellett? Hogy a fenébe tudom megoldani hogy esti kepzesre járjak, ha nagyszülői segítség nincs. Pár órára kellene csak felügyelet heti kétszer.
Gyerek két éves korában akartam visszamenni részmunkaidőben dolgozni.
Nem tud az apja vele lenni, hiszen dolgozik...
Ha ő átveszi a gyedet akkor a gyed összegét hozzaigazitjak az ő fizetéséhez?
Nekem meg majd csak tb-t kell
magamnak fizetnem?
"Pár órára kellene csak felügyelet heti kétszer."
Nyilván inkább bébiszittert fogadnék, mint átvarálni a gyedet. Esti képzés délután, este van, akkor már nincs nyitva a bölcsi.
Igen, neked a tb-t fizetni kell, és az ő fizetését veszik alapul.
Viszont annyi hátulütője van, hogy neked a napjaid így nem fognak pörögni, és meg lesz szakítva a biztosítási jogviszonyod, ami egy esetleges második baba esetében akár problémát is jelenthet.
A szitter nem befolyásolja a gyedet. De kis bolond vagy kérdező :D Azért ez itt nem Spárta, nem ülnek ostorral melletted, hogy fél évig nem mozdulhatsz a gyerek mellől, mert megvonják az ellátást.
Intézményes keretek között nem lehet gyed mellett, ha nem dolgozol, (vagy tanulsz nappalin)de az vigyáz rá, aki akar, ott, ahol akar, annyi időt, amíg te akarod. Ha minden nap nálad dekkolna egy bébicsősz, napi 10 órában, akkor is járna mellette a gyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!