Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mire vagyok/leszek így jogosult?

Mire vagyok/leszek így jogosult?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Idén leszek a jenlenlegi munkahelyemen 3 éve viszont nagyon utálom és már nagyon el szeretnék onnan jönni. Be is adtam az önéletrajzomat több helyre is.

A férjemmel már szeretnénk kisbabát viszont a munkahelyváltás miatt ezt legkorábban csak jövő évre tervezzük. A kérdésem az lenne, hogy pontosan mit is jelent az ha én most munkahelyet váltok és jövőre teherbeesek és annyi táppénz jár amennyit az adott munkahelyen eddig dolgoztam? Nekem ez nem világos mert eddig még erről nem tájékozódtam.

2022. márc. 7. 08:50
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem lesz több, mint 30 nap megszakítás a biztositási jogviszonyodban, akkor az folyamatosnak számít, és teljesen mindegy, hogy mennyi ideje dolgozol az új helyen. Arra vigyázz, hogy ne a próbaidő idejére időzítsétek, nehogy emiatt elküldjenek a próbaidő alatt.
2022. márc. 7. 09:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Facebook:

TB kisokos kismamáknak csoport.

Édesanyák szakértői csoport.

Mindkét helyen szakértők válaszolnak, az első csoport kimondottan TB és egyéb juttatásokban segít.

2022. márc. 7. 09:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2022. márc. 7. 09:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem mész el innen szülni? Ha a másik, esetleg jobb munkahelyről elmész azonnal táppénzre és szülni pár hónap után oda aztán biztos vissza nem vesznek. Mit nyertél vele?
2022. márc. 7. 10:15
 5/6 A kérdező kommentje:

4-es válaszoló!

Azt írtam, hogy terveink szerint legkorábban jövőre szeretnénk babát, ami nyilván változhat. Nem célom egyből gyereket szülni amint felvennének egy másik munkahelyre csak szeretnék tájékozódni. Azért nem szeretnék a jelenleginél maradni mert semmibevesznek mint engem mint a munkámat, folyamatos lelki terrorban tartanak és gyomorgörccsel megyek minden egyes nap dolgozni. Most jött egy lehetőség és próbálom megragadni.

2022. márc. 7. 11:06
 6/6 anonim ***** válasza:
5. Akkor vállalkozz mert ez a munkahelyek többségénél így van, csak kívülről nem látszik. 😅
2022. márc. 7. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!