Ebben az esetben hogy is alakulna a CSED és a GYED időtartama?

Figyelt kérdés

GYED-en vagyok a nagyobbik gyerekünkkel, mellette táppénzen vagyok 37+1 hetes terhesen. Az első terhességnél a szülés napjáig táppénzen voltam, onnan CSED-en. Most felmerült bennem, hogy hamarabb kérvényezném a CSED-et (pl. Jövő héttől), mert elképzelhető, hogy indított szülésem lesz, és akkor előtte befektetnek már a kórházba, ami ugye csökkentett táppénz.

Ha hamarabb indíttatnám a CSED-et, akkor is 168 napig jár, és onnantól 2 éves korig a GYED, ugyanúgy, mintha szülés napjától indulna a CSED? Tehát azok helyett a napok helyett, amit táppénzen töltenék szülésig, később majd a GYED lefedi azt az időtartamot?

Remélem, érthető, mire gondolok.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2022. febr. 24. 11:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ahogy írod. Ha korábban kezded, annyival több napot leszel gyeden, amennyivel kevesebbet táppénzen.
2022. febr. 24. 18:00
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2022. febr. 24. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!