Van arra lehetőség, hogy a GYED-et felfüggesztve
kivegyük a felhalmozódott szabadságot?
Csak akkor kell kiadniuk, mikor mész vissza dolgozni. Jól fog jönni, mikor bölcsibe/oviba szoktatod a kicsit majd.
2022. jan. 29. 15:21
Van extra gyed amikor terhes leszel a 2.al akkor szólsz hogy visszamennél de terhes vagy így szabikat kiveszed majd táppénz
2022. jan. 29. 15:24
Ha én munkáltató lennék, biztos nem repesnék a gondolattól, hogy visszavegyek egy olyan dolgozót, akinek a legeslegelső gondolata, miután évek múltán visszajönne, hogy milyen mondvacsinált jogcímeken akar - lényegében - nem dolgozni.
Sőt. Találnék valami - akár mondvacsinált - okot (ha kell, kifejezetten erre a célra felkérnék és busásan megfizetnék egy minden hájjal megkent, rafkós, a jog minden létező paragrafusát kenő-vágó jogászt), és nem vennélek vissza!
2022. jan. 29. 15:53
Gyed mellettehet dolgozni, szóval nem kell a gyedet felfüggeszteni.
2022. jan. 29. 16:37
Szólsz a munkahelyeden, hogy megszünteted a fizetés nélküli szabidat, így elkezdik kiadni a szabadságot. Illik azért jelezni, hogy a munkádra azért ne számítsanak, mert a szabi leteltével ismét kéred majd a fizetés nélkülit. Vagy, ahogy korábban írták, ilyenkor sokan táppénzre mennek.
2022. jan. 29. 17:22
6/12 A kérdező kommentje:
3as nem értelek, nem mondvacsinált okból nem akarok visszemenni, amikor a nagyobbik lányom 2 éves volt, minden hiszti nélkül visszamentem, dolgoztam.. jött a kövi baba, terhesen ott nem dolgozhatok, táppénzen voltam, majd most gyeden vagyok.. nem gondoltam volna, hogy a minimanó ilyen gyorsan követi majd az előzőt (főleg hogy az első kettő nem kevés idő alatt jött össze) és még bőven gyed-en leszek, mikor megszületik, de mivel már így is rengeteg a felhalmozódott szabim, arra voltam kiváncsi, hogy azt csak akkor vehetem ki, mikor már a még meg nem született is betölti a 2-t és mindebképpen mennék vissza.
Igen, ki lehet venni. Sem az Mt., sem a Tbj. nem tiltja azt, hogy GYED mellett keresőtevékenységet folytass, a szabik kivétele pedig annak minősül. Ha ki akarod most venni őket, akkor a munkába állás előtt 30 nappal írásban kell tájékoztatni a munkáltatót a fizetés nélküli szabadság megszüntetéséről (ez nem egyenlő a GYED lemondásával!).
Egyébként a szabikat bent szokták hagyni, és akkor kivenni, amikor a kicsit oviba/bölcsibe szoktatják.
2022. jan. 29. 21:08
2022. jan. 30. 06:18
9/12 A kérdező kommentje:
Igazából csak azért jutott eszembe, mert mire mennék vissza, már rengeteg felgyülemlett szabim lenne. És nem tudom annak jobban örülne-e a munkáltató, ha akkor azt egyben venném ki, vagy most, amikor ígyse úgyse dolgozok, kiveszem, ami edfig összegyűlt és utána ami ezután.
Olyan nagyon rengeteg nem lesz, hiszen nem jár csak a csed/gyed első félévére
2022. jan. 30. 15:16
Kapcsolódó kérdések: