Kulfoldrol hazakoltozes utan jar CSED? Tehat beleszamit a szukseges munkaviszonyba az az ido amit kint dolgoztam?
Tudom, ilyesmi kerdes volt mar de tobb eves, igy gondoltam hatha mar aktualitasat vesztette...
Elmeleti szinten, ha szules elotti 6 honapban van otthoni munkaviszonyom, elotte pedig egybefuggo kulfoldi munkaviszonyom volt (nem EUs), akkor vajon jarhat a CSED szules utan?
Ha barkinek van ilyen tapasztalata, kerlek osszátok meg, illetve azt is, hogy milyen igazolasokra lehet szukseg az igenylesnel.
Ugyanerről a linkről:
"csecsemőgondozási díj összegének megállapításánál jövedelemként kizárólag az ellátásra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban elért, a személyi jövedelemadó-előleg megállapításához, az állami adóhatósághoz bevallott, társadalombiztosítási járulékalapot képező jövedelmet lehet figyelembe venni."
Ha külföldön dolgoztál, valszeg nem itthon adtál be szja bevallast...
Ezt meg olvasd el!
Vagyis e törvény szerint a 365 biztosított napba beleszámít a külföldön megszerzett biztosítotti idő is, viszont kiemelendő, hogy ez csak a jogosultsági időszakba számít bele, az ellátás várható összegébe nem. Tehát, ha valaki Angliában például sokat keresett, az nem lesz alapja egy magyarországi ellátásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!