Elány kérdése:
Melyik helyzetben hogy járnék?
Figyelt kérdés
Áprilisig gyeden vagyok. Uton a tesó aki nyáron születik. Ha maradok gyeden majd gyesen és a munkahelyen csak szolok hogy ez a szitu akkor a gyes mellett a tesóval el tudok menni tgyás (vagy most nem is tudom hogy hívják már az első 160 napot) illetve ilyenkor van érvényben h nem kaphatok kevesebbet mint az elsővel?
A másik variácio h pl februárban kiveszek 1 nap szabit majd táppénzre megyek. Ha igy lenne akkor mi lenne a számolás alapja? A táppénz? Vagy így is igaz a nem lehet kevesebb elv?
2021. nov. 26. 06:52
1/4 anonim válasza:
Már akkor megcsinálhattad volna a második verziót, amikor kiderült a második terhesseég.
2/4 anonim válasza:
Mindkét esetben igaz, hogy nem fogsz kevesebb csed-et, gyed-et kapni mint előzőleg. (Jelen szabályozás szerint.) Táppénzre is elmehetsz a szülésig ha jelzed a munkáltatódnak, hogy vegyenek vissza állományba, és terhes vagy, úgyhogy rögtön tp. Akkor azt kapod a gyed illetve a gyes mellé. Tehág anyagilag ez éri meg a legjobban neked. Nem tudom milyen a viszonyotok, a fizetésed, meg ők hogy viszonyulnak a kismamákhoz, de számolj azzal, hogy a táppénzed 1/3-át ők fizetik. Úgy értem, hogy te tudod, vajon mennyire markol ez a kis szívükbe, mennyire szívesen fognak rá visszaemlékezni, amikor vissza akarsz majd menni dolgozni. Én egy nem túl nagy cégnél dolgozom, ahova várnak vissza a babázás után, de mivel személyesen ismerem a tulajt és tudom, hogy milyen, ezért inkább bevállalom, hogy majd megkérdezem a második terhességemnél ha összejön, hogy mit érezne, ha elmennék táppénzre 😁 De csak mert úgy tervezem, hogy szeretnék visszamenni oda. Mármint maradni is. Egy multinál letojnám. Továbbá akkor is tojnék rá, ha azon a tp-n múlna a megélhetésem. Akkor megjátszanám kérdés nélkül.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Szerencsére azért nem a megélhetés múlik rajta. Kis vállalkozás és szeretném ha megmaradna a jo viszony. Igy akkor megkérdezem a bejelentéskor, hogy mit szolna hozzá. Köszi
2021. nov. 26. 10:05
4/4 anonim válasza:
Ellátás soha nem lehet ellátás alapja. Tehát bárhogy is, táppénzből biztos nem számolnak semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!